Опасен вятър: Отстраниха наклонени стълбове на Е-79 и билборд в Дупница

Дърво падна в района на болницата в Кюстендил

Три наклонени стълба на главен път Е-79 са отстранили аварийните екипи на Община Дупница в четвъртък сутринта. Силният вятър е наклонил и билборд в Горна махала, който също е бил премахнат, с цел да бъдат избегнати възможни инциденти.

Служители на общината са се отзовали и на сигнал за откъртена ламарина от покрив в района на супермаркет в най-големия жилищен квартал в града „Бистрица”.
В продължение на два дни на дежурния телефон в кметството се приемат сигнали за паднали предмети и дървета в следствие на бурните ветрове.

 

Рано сутринта в четвъртък бе паднала и част от старата фасада на блок при Минчовия площад в града, където се помещават банков клон и кафене. Парчета от покривни конструкции и мазилки са посипани и по алеята на старата търговската улица „Николаевска”. Вихърът наклони дърво в двора на общинската болница в града.

Паднало дърво е премахнато и в района на болницата в Кюстендил. Отстранен бе паднал клон върху автомобил в село Пастух и надвиснала ламарина от покрив на жилищна сграда. За радост, пострадали няма.