Оперират бития ковач Радо Сарафов от Банско

Ковачът Радослав Сарафов от Банско, който твърди, че е бил нападнат и бит от представители на жандармерията в Банско, ще бъде опериран. Това съобщи самият тойв социланата мрежа.  Припомняме, случаят се разследва от прокуратурата, образувана е и вътрешна проверка в полицията.

Радо, който бе подкрепен от цяло Банско, вече е посетил съдебен лекар, който е излязъл със заключение по случая. Ето какво съобщи мъжът на страницата си във фейсбук: „След силни болки в коляното се наложи преглед при травматолог в гр. София, който установи, че имам оток в коляното и скъсан менискус и веднага насрочи операция за 31 януари. Заключението на съдебен лекар е: Отоци в коляното и прясно скъсан менискус вследствие на силен ритник във външната част на коляното. Становището е изключително дълго и в него са описани абсолютно всички травми и показатели от изследвания, които няма смисъл в момента да описвам. Най-важното в този случай е: Средна телесна повреда! Ако този човек все още не е осъзнал какво е направил, е време да разбере, че буквално върза ръцете на един човек, който си изкарва прехраната с къртовски труд за неопределен период от време”. Що се отнася до призивите за протест в Банско, ковачът е категоричен, че неговият начин за решаване на проблема е друг.

“Аз знам кой се изгаври с мен, но искам той сам да събере смелост – така, както го направи, докато беше с униформата, и да застане публично с лицето си. Не ме интересува дали е семеен и как ще се изхранва – ще го преследвам по всяка точка от закона, докато не си получи заслуженото, защото сега никой мен не ме пита как ще работя, нито как ще си плащам операцията, нито как ще си плащам рехабилитацията, нито как ще си изплащам личните и фирмени кредити, докато обикалям по болниците, нито дали някога ще забравя това унижение”.

Сарафов обясни, че случаят вече е прехвърлен в следствието. Той е бил в Благоевград, за да даде показания. Имахме среща с директора на полицията. Хората бяха любезни и учтиви. След това имахме среща с комисия, назначена за вътрешна проверка в жандармерията. Комисията е от пет човека. Те ще направят вътрешна дисциплинарна проверка, за да се видят действията на тези хора, обясни потърпевшият. Сарафов благодари на всички свои съграждани, на медиците, които са му помогнали, и за любезното отношение от страна на служителите на полицейско управление в Банско и на прокуратурата.