Опит пореден! ОбС – Дупница отново търси шеф на закъсаллата общинска болница

Прокуристката Иванова представи финансовия отчет през май.

 

Провеждането на пореден конкурс за шеф на затъналата в дългове общинска болница в Дупница се задава. На заседание на Общинския съвет идната седмица съветниците ще трябва да дадат съгласие, за да стартира процедурата по избор на управител на лечебното заведение.

Бившите управители Миков и Недин

„Многопрофилната болница за активно лечение – Св.Иван Рилски” ЕООД гр. Дупница е без управител от 26 януари, когато Общинският съвет освободи от поста временно изпълняващия длъжността доц. Д-р Димитър Недин. На следващото заседание в края на февруари пък общинските съветници не гласуваха доверие на Димитър Стоилов от Кюстендил, служител на НЗОК, който спечели конкурса.

Стоилов, който съветниците не одобриха.

 

Тогава Стоилов не се яви в залата на Общинския съвет, за да представи стратегията си, въпреки че бе избран от комисия за поста. Стоилов беше посрещнат на нож от лекарите в болницата, тъй като част от стратегията му включваше сваляне на нивата на отделенията. Освен това в Дупница се коментираше още, че той има определени интереси в частната болница.

Така делата на общинското лечебно заведение останаха в ръцете на прокуриста Мария Иванова.

Драмата с шефския пост се точи от години, след като от поста беше освободен дългогодишният управител д-р Любомир Таушански. Директор на болницата за няколко месеца беше д-р Владислав Миков, който обаче напусна изненадващо. Управител беше и Росен Тимчев, срещу когото в момента се води разследване за установени липси от касата на болницата. “Разбиха ми вратата на кабинета, Крум Бонев да каже какво липсва, той най- добре знае.” – каза Тимчев в своя защита. Около него гръмна и скандалът, че е заел поста, представяйки фалшива диплома.

На два пъти провежданите конкурси не може да прескочи и назначенията за временен управител д-р Димитър Недин.

Росен Тимчев