Оптимизиран дизайн за Seat Ibiza 2021

Популярното супермини получава нова информационно-развлекателна система

Бестселърът Seat Ibiza е освежен с нови интериорни технологии и множество фини външни промени.

Суперминито е актуализирана едновременно със своя близък брат Arona SUV, но промените за по-малкия автомобил са по-фини и фокусирани до голяма степен върху технологичните актуализации.

Външният дизайн е оставен до голяма степен недокоснат, но LED светлините вече са стандартни в двата края, налични са три нови изпълнения от алуминиеви джанти и името на модела е изписано с “ръкописни” надписи отзад. Предлагат се и два нови цвята: Sapphire Blue и Asphalt Blue.

Подобно на Arona, Ibiza сменя интегрирания си сензорен екран за 20% по-голям, вдъхновен от Leon „плаващ“ артикул, предлаган в размери 8,25 инча или 9,2 инча в зависимост от нивото на изпълнение. Разположен по-близо до очната линия на водача, се казва, че подобрява както ергономичността, така и безопасността.

Топ изпълненията FR Sport и Xcellence освен това получават 10,25-инчов цифров дисплей на арматурното табло, докато всички варианти получават многофункционален кожен волан от напа, осветяващи отвори за въздух и меко докосване на таблото.

Функцията за огледално отразяване на смартфон е оборудвана стандартно, като част от хода за засилване на предлаганата от Ibiza свързаност, докато възможността за разпознаване на глас – активирана чрез изричане “Hola Hola” – има за цел да улесни по-бързата работа на системата.

Допълнителни нови функции включват чифт USB-C портове отпред и вградена SIM карта, която позволява достъп до услугата за спешно реагиране eCall на Seat и други базирани на интернет функции, включително данни за трафика на живо и цени на бензиностанциите.

2021 Ibiza съответства на актуализирания Arona за усъвършенствани помощни средства за водача, като получава „полуавтономна“ функция за подпомагане на пътуването, асистент за поддържане на лентата, асистент за дълги светлини, разпознаване на пътни знаци и предупреждение за слепите точки.

Предлаганата изцяло бензинова гама се състои от три 1.0-литрови трицилиндрови агрегати с мощност 79 к.с., 94 к.с. или 108 к.с. Първите два работят в с петстепенна ръчна скоростна кутия, но най-мощният получава избор между шестстепенна ръчна или седемстепенна DSG автоматична.

Цените и спецификациите за обновената Ibiza ще бъдат потвърдени преди моделът да пристигне в дилърските центрове по-късно тази година./ams.bg