“Орлетата” измъкнаха точка от пернишките “чукове”

„Пирин” завърши 1:1 при гостуването на „Миньор” в Перник. Бившето “орле” Борис Галчев откри резултата от дузпа в 7-ата минута, а Антон Карачанаков изравни в 85-ата минута от пряк свободен удар. „Пирин” атакува почти през цялото време на срещата, създавайки доста голови положения, но не успя да ги реализира. С това равенство тимът от Благоевград остава на първата позиция в класирането с 53 точки, на 4 пред втория Локо (София).

Мениджърът Уорън Фийни заложи на същия стартов състав, който победи „Локомотив” (София) с 5:1 в миналия кръг.

Двубоят не започна по най-добрия начин за “орлетата”. Още в 4-тата минута Орлин Старокин получи разтежение и не успя да продължи двубоя, което наложи неговата смяна. На неговото място 5 минути по-късно се появи Спас Георгиев, който се завърна в групата след изтърпяно наказание.

Докато „орлетата“ бяха с човек по-малко в отсъствието на Старокин обаче, реферът Ивайло Ненков отсъди дузпа за съприкосновение между Архан Исуф и Слишков от домакините. Зад топката застана Галчев, който откри резултата от бялата точка. Последваха силни минути на благоевградския отбор, който не спря да атакува.

В 19-ата минута Венцислав Бенгюзов центрира добре по земя към Гощелиани, който с гръб към вратата върна на нахлуващия Антон Карачанаков. Полузащитникът стреля директно от движение, но топката премина високо над напречната греда.

5 минути по-късно Карачанаков опита интересно подаване отдясно, като топката все пак успя да достигне до Манолев наляво. Фланговият футболист опита шут, но доста неточен.

В следващите минути натискът на „Пирин” не стихваше. В 37-ата минута след центриране от пряк свободен удар Николай Бодуров опита да засече подаването, но последвалият му удар мина встрани от вратата на Даниел Леонтиев. Така домакините се оттеглиха на почивка при резултат 1:0. В 53-тата минута Карачанаков отправи удар от границата на наказателното поле, който вратарят на „Миньор” Леонтиев улови. В 75-ата минута домакините останаха и с човек по-малко. Появилият се на полувремето Иван Вълчанов успя да си изкара два жълти картона за по-малко от 30 минути в игра и остави отбора си с 10 души. В 83-тата минута при една от контраатаките на „Миньор” Божидар Васев успя да се измъкне сам срещу Петър Петров, но ударът му срещна напречната греда. В 86-ата Манолев бе фаулиран фронтално срещу вратата. Зад топката застана Антон Карачанаков, който с коварен изстрел прати топката във вратата, а стражът Леонтиев се подхлъзна, пропускайки топката покрай себе си. В самия край на мача домакините получиха правото да изпълнят свободен удар от границата на наказателното поле, отсъден за игра с ръка на Петров извън наказателното. Мирослав Будинов изпълни, но не успя да намери очертанията на вратата. Това бе и последното положение в мача. В понеделник, 19 април, „Пирин” посреща „Добруджа” в мач от следващия кръг на първенството.