“Орлетата” мерят сили със “Септември”

„Пирин” ще посрещне ФК „Септември” (София) в третата си приятелска среща от началото на зимния подготвителен период. Двубоят ще се проведе в събота, 29.01., на стадион “Христо Ботев” и е с начален час 14,00.
До момента “орлетата” изиграха две контроли, като записаха успех с 3:0 срещу „Струмска слава” и отстъпиха на „Спортист” (Своге) с 1:3.
Припомняме, последната контрола се проведе ден по-рано от планираното заради очакваното застудяване и на отлично подготвения от служителите на стадион „Христо Ботев “ официален терен. Първото полувреме премина равностойно. Още в 7-ата минута Станислав Костов засече с глава центриране от корнер на Казуки Такахаши – аут. В 31-вата минута Ферадов се откъсна от защитата на „орлетата“ и пробва да стреля, но Салиху изчисти от голлинията. В 38-ата минута вратарят Богомилов стреля, но Саухи спаси. Минута по-късно Петър Занев уцели страничната греда след включване отляво и центриране на Жан – Пиер да Силва. След почивката в „Пирин” бяха направени доста промени, като само Петър Занев остана от започналите през първата част. В 57-ата минута Красимир Станоев изчисти удар на футболист на „Спортист” от голлинията, но опасността не премина и Мартин Сандев се разписа с хубав, параболичен удар с десния крак. В 67-ата минута Преслав Йорданов пропусна да се разпише след удобно центриране на Антон Карачанаков. Две минути по-късно Йорданов не успя да засече хубав пас на Иван Тасев, който пусна топката успоредно на голлинията.
В 69-ата минута Венцислав Бенгюзов успя да изравни резултата, след като засече топката отблизо в мрежата, добре свалена от Карачанаков топка при центриране на Манолев отдясно.
Гостите отново поведоха, като този път с нисък и добре насочен удар се разписа Георги Николов в 79-ата минута. В 83-тата минута Николов засече ниско подаване отдясно, за да направи резултата 1:3.