Осем, вместо 11 мача, предстоят в ЮЗ Трета лига

Банско Тийм се готви за гостуване в Сандански

Ташко СУЛЬОТОВ

Осем, вместо 11 мача, ще се изиграят във втория кръг от втората фаза от отборите в двете групи за първенството на ЮЗ Трета лига.

 

ГРУПА 1

Във втория кръг от втората фаза на първенството на ЮЗ Трета лига – група 1 – ще се изиграят четири мача, вместо пет.

Мачът ЦСКА ІІ-Марек е отложен от ЗС на БФС София.

Това става по молба на старши треньора на армейския тим Стамен Белчев поради заетост на четирима футболисти в юношеския национален отбор до 18-годишна възраст заради участие в мача срещу Полша на 24 и 27 март. Старши треньорът на армейците сподели, че е имал уведомление от ЗС на БФС, че срещата ще се играе следващия петък, 31 март, от 16,00 часа на стадиона в Панчарево. Стамен Белчев сподели, че празнотата, която се явява, ще бъде запълнена с двустранна игра между наличните футболисти.

Наставникът на Марек Танчо Калпаков коментира, че до петък ще натовари наличните футболисти на стадион „Бончук“ едноразово. Веднага след това ще ги пусне в почивка до следващия понеделник, когато ще възобнови заниманията за отложения мач срещу ЦСКА ІІ.

На стадион „Осогово“ се очертава дерби мач между третия ФК Кюстендил с 16 точки и Чавдар (Етрополе),

в момента втори във временното класиране, но също с 16 точки. Старши треньорът на домакините Мартин Йорданов сподели, че неговите футболисти играят във всеки един мач за постигане на максимален успех, така ще бъде и срещу гостуващия отбор от Етрополе.

В Костинброд едноименният тим ще домакинства на Балкан (Ботевград).

Капитанът на домакините Димитър Мавродиев сподели, че друга алтернатива, освен победа, срещу Балкан (Ботевград), пред тях няма. „Отстъплението, което направихме в последните срещи, включително и в тази от втората фаза, се дължи на контузии и наказания на основни футболисти. Вече всичко е наред и в събота със сигурност ще се върнем на пътя на победите”. Старши треньорът на Балкан Иван Редовски обяви, че Емил Колев, Дейвид Йорданов, Здравко Атанасов и Павел Петков по различни причини няма да бъдат на негово разположение за съботния двубой в Костинброд.

В Сандански на градския стадион отборът на Вихрен ще домакинства на Банско Тийм

от едноименния град. От отбора на домакините ще отсъства Лазар Еринин, наказан от ДК на ЗС на БФС с участие в една официална среща за натрупани пет жълти картони. Това не притеснява треньорския щаб на тима от курортния град. Те са с настройка да дадат всичко от себе си във всеки един мач до края на втората фаза от първенството. Старши треньорът на Вихрен Ивайло Василев сподели, че до края на първенството неговите възпитаници трябва да изиграят девет финални мача, които трябва да спечелят, за да могат да изпълнят поставената им цел. Ръководството на санданския клуб обяви свободен вход за зрителите до края на първенството с цел да се увеличи тяхната бройка и да подкрепят от трибуните любимците си в остатъка от мачовете. „Ще победим и ще зарадваме ръководството и феновете си с разнообразна, качествена и резултатна игра. Отборът на Банско е стабилен, но знаем как да подходим и да спечелим трите точки”, допълни Василев.

На стадион „Арена Симитли“ ще се срещнат отборите на местния Септември и Сливнишки герой (Сливница).

Очаква се отборът на домакините, водени от опитния Стефан Гошев, да приложи схема на игра, с която да изненада наставник на Сливнишки герой Румен Стоянов и да запишат първа победа във втората фаза на първенството като домакини. Новият старши треньор на Сливнишки герой Румен Стоянов сподели, че в момента гради млад отбор и за да го стабилизира, му е нужно малко време, за да може тимът да заиграе така, както той желае, и да се заговори за него като фактор. „Няма с какво да се изненадаме от отбора на Септември (Симитли). Всички отбори в групата се познават. Отиваме за достойно представяне и не си правим илюзии, че мачът ще ни бъде лек”, сподели Румен Стоянов.

Отборът на Септември (Симитли) ще посрещне Сливнишки герой

ГРУПА 2

 

По програма във в група 2 на ЮЗ Трета лига трябва да се изиграят 6 срещи. Мачът Гранит (Владая) – Славия ІІ (София) се отлага поради заетост на футболисти от белия тим в юношеския национален отбор до 18 години.

Мачът Левски ІІ – ЦСКА 1948 ІІІ също се отлага

заради участие на футболисти от двата тима в юношеския национален отбор до 18-годишна възраст.

В Разлог местният Пирин ще домакинства на дубъла на Септември (София).

Треньорският щаб на гостуващия тим няма да може да разчита на наказания Петър Петров с лишаване от участие в една официална среща заради получен червен картон в изминалия кръг. Наставникът на Пирин (Разлог) Димитър Мавродиев готви отбора си за пореден успешен мач, като само след победа срещу столичния тим ще докаже, че успехите на отбора под негово ръководство, постигнати до момента, не са случайни.

На стадион „Сарая“ ще се срещнат отборите на Оборище (Панагюрище) и Ботев (Ихтиман).

Наставникът на гостите Валери Свиленов няма да може да разчита на наказания капитан Борислав Балджийски (лишен от участие в една официална среща за натрупани пет жълти картони). Независимо от това, той няма притеснения за гостуването на Оборище (Панагюрище) и ще направи всичко възможно тимът му да излезе с чест от двубоя. В отбора на домакините няма да попадне контузения Мартин Попов. „Той от 3 седмици не е на разположение на треньорския щаб. Ще излезем за победа срещу гостуващия отбор на Ботев (Ихтиман), в който играят много опитни футболисти, някои от които със стаж в професионалния футбол”, сподели Илия Анчев – президент на ФК Оборище.

На стадион „Искър“ в Самоков местният Рилски спортист ще домакинства на Левски Раковски (София).

Отборът на домакините е водач на втората група. В изминалия кръг победи Пирин (Гоце Делчев). Сега се стягат за домакинска победа срещу столичния тим. „Няма контузени и наказани. При реално съдийство, каквото не видяхме в изминалия кръг, и игра каквато показваме напоследък, няма да имаме проблеми да постигнем убедителна победа”, споделиха от треньорския щаб на Рилски спортист.

На стадиона в Доброславци ще се срещнат отборите на Надежда и Пирин (Гоце Делчев).

Това ще бъде опашкарско дерби между последния Надежда с 4 точки и предпоследния Пирин с 9 точки. Очаква се оспорван двубой и на терена да победи по-добрият.