Оставиха в ареста пияния шофьор, блъснал жена в Ихтиман и избягал

Пострадалата е в тежко състояние

По искане на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.Ц., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление.
В хода на разследването е установено, че на 11.08.2022 г. около 19,30 часа обвиняемият С.Ц. управлявал лек автомобил, марка „Фиат“, в град Ихтиман. Пред частен имот на улица „Пенчо Славейков“ той изгубил контрол над превозното средство, в резултат на което последвал удар с намиращата се на тротоара жена. След инцидента водачът избягал от местопроизшествието.
На пострадалата е била причинена средна телесна повреда. Първоначално бе съобщено, че тя е настанена в болница с фрактури на долните крайници. Понастоящем състоянието й остава тежко.
По надлежния ред е установено, че по време ПТП водачът е бил под влияние на алкохол – 2,15 промила.
Съдът е приел доводите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието. То е с голяма степен на обществена опасност, с оглед предходната осъдителна присъда на обвиняемия за управление на МПС след употреба на алкохол. Налице е реална опасност той да извърши и друго престъпление.
Определението на Районен съд – Ихтиман може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция.