Острието на местната опозиция Костадин Николов се включи в битката за Сапарева баня

  • Инициативен комитет начело с екскмета Сашо Иванов и неговата заместничка Радка Георгиева застават зад юриста

  • Светослав Андреев, Георги Попмихайлов, Радостина Сакаджийска, Даниел Деянов, Йордан Андреин номинирани за общински съветници

  • Николов: Готвим програма с 24-25 приоритетни обекта, ще запазим добрите инициативи за общината

 

Костадин Николов се включи в битката за кметския пост в Сапарева баня, предложен от Инициативен комитет. Кандидатурата бе оповестена на учредителното събрание на комитета в четвъртък вечерта. Пред подкрепящите го съграждани настоящият общински съветник от ПП „Отечество” и бивш юрист на общината посочи целите и основните приоритети, които ще заложи и в предизборната си платформа. Сред тях са подобряване на жизнения стандарт на населението, устойчиво развитие на общината, намаляване на безработицата чрез разкриване на нови работни места и привличане на инвестиции и осигуряване на възможност за развитие на бизнеса, изграждане на нова и поддържане на съществуващата инфраструктура, социална политика, насочена не само към възрастните, но и към младите хора и децата, участие на общината във финансиращи програми.

„В програмата ще включим 24-25 приоритетни обекта за общината, които ще обявим конкретно при официалното започване на кампанията. Сега само заявяваме участието си в нея. Ще спра вниманието си върху проблема с електрозахранването на общината, изграждането на нови довеждащи водопроводи и съоръжения за питейна вода. Ще разработим програма за развитието на туризма в общината. Ще насоча вниманието си и върху недопускането на презастрояване, което би влошило условията на живот и градската среда. Не бива да допускаме презастрояването, което бе извършено в други курорти. Трябва да се обърне внимание и на качеството на управление на отпадъците на територията на общината. На всеки изход на града има нерегламентирани сметища. Ще предвидим и превантивни мерки и дейности относно опазването на живота и здравето на хората, обществения ред и публичната инфраструктура. Ще продължим всички положителни инициативи от предходните администрации, но и ще преразгледаме нецелесъобразните инициативи”, каза за „Вяра” Костадин Николов. Той отбеляза, че програмата ще бъде отворена за изменения и допълнения. „В нея ще може да се включи всяко едно предложение”, каза кандидат-кметът.

Председател на Инициативния комитет е бившият зам.-кмет на курорта Радка Георгиева. Зад Николов застава и Сашо Иванов, който оглавяваше общината 3 мандата, допреди 4 г., и е част от Инициативния комитет. В него са още доц. д-р Попов, преподавател в УНСС, д-р Червеняков – ортопед в ИСУЛ, който е роден в с. Сапарево, поетът Михаил Калдъръмов, който е директор на Историческия музей в Кюстендил и е роден в Сапарева баня, Илинка Демиревска – начална учителка в Дупница, която бе зам.-кмет на община Дупница в мандата на Първан Дангов, и бившият управител на общинското лесничейство в Сапарева баня Калоян Бояджиев.

От екипа на Николов смятат да регистрират две листи с общо 26 общински съветници. Водач на едната листа, представляваща коалиция от няколко партии, ще бъде Сашо Иванов. Втората  листа ще води общинският съветник от партия „Обединени земеделци” Светослав Андреев, който е син на бившата гл. счетоводителка на общината Калинка Андреева. Сред номинираните за общински съветници ще са още Георги Попмихайлов – другият общински съветник от „Обединени земеделци”, юристката Радостина Сакаджийска, Даниел Деянов – управител на хотел „Луч” в Паничище, Йордан Андреин – инженер в местна строителна фирма.

Костадин Николов е на 41 г., семеен, с две деца. Завършил е ЮЗУ „Неофит Рилски” и работи като адвокат. От 2015 г. досега е общински съветник от ПП “Отечество” и се утвърди като острието на местния парламент. Николов не пестеше критиките си към настоящото управление, на което е сериозна опозиция.

Засега кандидат-кметовете в планинската община са трима – настоящият градоначалник Калин Гелев, който е от ГЕРБ и ще се бори за втори мандат, предложеният от БСП Явор Дамянов, който е син на един от бившите кметове на курорта и бивш съветник на експрезидента Георги Първанов – Илчо Дамянов, и Костадин Николов.