Осъдиха затворник да плати 700 лв. на съкилийник заради клетва и псувня

Маргарита Алексиева

Псувня и клетва към съкилийник излизат солено на лишен от свобода от бобовдолския затвор. Подсъдимият Ангел Д. Б. ще трябва да заплати 700 лв. на Н. Я. К., с когото преди около 1 г. делели една килия в затворническото общежитие в село Самораново. Сумата ще трябва да обезщети потърпевшия за неимуществени вреди – претърпяна обида, става ясно от решението на Районния съд в Дупница.

Престъплението е от миналата година. Присъдата е произнесена след жалба от лишения от свобода Н. К., докладна записка от   ИСДВР (инспектор „Социална дейност и възпитателна работа”) и разпит на двама свидители.

Тръгвайки на работа на КПП, намиращо се близо до общежитието в Самораново, на 06.09.2018 г. Н.К. бил напсуван от Ангел Б. Зад гърба на съкилийника си подсъдимият му казал: „Да ти е.. майката! Да не се върнеш повече!”. По думите на свидетелите до този момент двамата били в добри отношения, не са имали спорове и репликата не е била провокирана от потърпевшия. Случилото се отразило на Н. К., който се ядосвал. Делото приключва за двамата със споразумение. Определението на съдия Маргарита Алексиева за прекратяване подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кюстендил.