Отбелязаха Бабинден в родилното отделение на МБАЛ-Самоков

Работещите в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Самоков ЕООД отбелязаха своя професионален празник.
Днес, 21 януари, се чества Денят на родилната помощ. По традиция, празненството започна с кратък анализ за предходната година. 251 са родените бебета през 2021 година, от които една двойка близнаци. 126 са момичетата и 125 момчета. Д-р Спасов благодари на всички колеги, чиято работа е свързана с поемането на новородените и полагане на грижите за техните майки.
С пожелания за много новородени и здраве, кметът на Самоков Владимир Георгиев поздрави персонала на Акушеро-гинекологичното отделение. Той връчи поздравителен адрес и подари цветя на всички ангажирани с родилната помощ. Градоначалникът изказа признателност и благодарност за ежедневните усилия на екипите в отделението. Пожела работата им да бъде съпътствана с много положителни емоции и висока морална удовлетвореност.
Управителят на болницата д-р Красимира Ковачка благодари на работещите в отделението за грижите, които полагат към най-малките пациенти и техните майки. “Гордейте се и влагайте любов в професията си, защото тя е символ на позитивизъм, всеотдайност и достойнство”, добави д-р Ковачка. Тя зарадва с подаръци работещите в АГО и Неонатологично отделение. Специално внимание и отношение получиха и лекарите и медицинските специалисти, непряко ангажирани с акушеро-гинекологичната дейност от ОАИЛ и ПАО.
Децата от ДГ “Детелина” сюрпризираха приятно медиците от акушеро-гинекологичното отделение за празника с нарисувани от тях тематични картички. Милото послание гласи: „Благодарение на Вас, ни има нас!“