Отбори от ДЮШ на петричкия „Беласица” се поздравиха с две победи

Юноши старша възраст на ОФК „Беласица” (Петрич) гостуваха на колегите си от „Струмска слава” (Радомир) за първенството на зона „София”. Гостите започнаха да атакуват още след първия съдийски сигнал и това даде своя положителен резултат. В 9-ата минута при отлична атака на петричкия тим Христо Якимов, намиращ се в средата на терена, по невероятен начин насочи кълбото към намиращия се пред наказателното поле Мартин Стойков, който овладя топката и с левия крак я изпрати в далечния ъгъл зад стража на „Струмска слава” за 0:1. В 23-тата минута след центриране от ъглов удар отдясно в наказателното поле на домакините Антони Алексов насочи топката директно и с помощта на защитник на домакините тя влетя в мрежата за 0:2. В 35-ата минута добре играещият до този момент Христо Якимов бе контузен, падна на земята, превивайки се от болка, и наставникът му извърши принудителна смяна, пускайки на негово място Алекс Налджиев.
През втората част на срещата футболистите и на двата отбора търсеха отбелязване на нови попадения. В 74-тата минута след изпълнение на ъглов удар в наказателното поле на гостите Николай Йорданов се оказа най-съобразителен и с глава изпрати топката зад Тодор Димитров за 1:2. Най-чистото голово положение, което футболистите на „Беласица” не успяха да реализират, проигра Любчо Димитров, който бе изведен от Николай Тупаров в наказателното поле на „Струмска слава” и от мястото на дузпата изпрати топката в аут.

Този мач бе ръководен отлично от съдийска бригада с главен съдия Мишел Величков и асистенти Петър Рангелов и Мартин Никифоров.
С тази победа отборът на юноши старша възраст на „Беласица” запазва второто място във временното класиране в таблицата на зона „София”. Следващият им мач ще бъде в неделя, 9 май, от 14 часа в Сандански срещу местния „Вихрен”.
За областно първенство деца набор 2007 победиха като гости „Малеш” (Микрево) с 6:0. Възпитаниците на петричкия треньор Васил Смилянов направиха истинско голово шоу на терена в село Струмяни и ако не бяха пропуските на неговите нападатели, можеше да се стигне до двуцифрен резултат. Головете за детския отбор на „Беласица” отбелязаха Алекс Иванов, Ивайло Белдеров, Стамен Кирилов, Николай Якимов, Михаил Йорданов и Тодор Николов от дузпа.

Ташко СУЛЬОТОВ