Отборът на „Акро-Арт” вдигна купата от турнира по скокове на батут в Кюстендил

Над 100 състезатели влязоха в оспорвана битка за медалите, кметът Петър Паунов откри надпреварата

 

В Кюстендил се проведе петото поредно издание на Международния турнир по скокове на батут Купа “Независимост” 2020, който тази година премина без чуждестранно участие заради коронавируса. В тазгодишното издание се включиха над 100 състезатели от 10 български клуба. Въпреки нестандартните условия и стриктно спазване на противоепидемични мерки надпреварата протече безпроблемно.

За втора поредна година Купа “Независимост” отиде при отбора на “Акро-Арт” (Габрово), който събра най-много точки. След тях се наредиха отборите н “Имидж” (Русе) и на трето е отборът от Ямбол “Енчо Керазов”.

Кюстендилският клуб “Евротрамп” се представи с 9 състезатели, които участваха във възрастовите групи от деца до 8 години, юноши и девойки старша възраст 13-16 г. Първия медал за клуба домакин завоюва дебютантът Мирослав Василев. Той взе бронзов медал в индивидуалната надпревара на голям батут при момчетата до 8 г. Втория медал за клуба спечели Ангел Китанов, който стана шампион при момчетата до 10 г. в дисциплината двоен мини батут. Веднага след него се класира Дариан Драгомански, който грабна среброто в същата група. Кристъл Станкова се окичи със среброто в надпреварата на двоен мини батут при 11-12-годишните момичета. Йоана Кръстева се класира четвърта в най-многобройната възрастова група на двоен мини батут момичета 13-16 г. Своя дебют в състезателния път направиха Виктория Бърдарова, Стефания Боянова, Виктор Иванов и Мирослав Василев. Клубът – организатор на Купа “Независимост”, се нареди четвърти в отборната класация.

Председателят на СК “Евротрамп” и главен организатор на турнира Иво Кръстев бе и главен съдия в надпреварата.

Турнирът бе открит от Петър Паунов, кмет на община Кюстендил, и Стоян Димитров, председател на Българската федерация скокове на батут.

“Петото поредно издание на Купа „Независимост” е вече факт. Турнирът премина безпроблемно въпреки нестандартните условия, в които се намираме. Подготовката както на нашия клуб, така и на другите беше затруднена заради двумесечното преустановяване на тренировките по време на пандемията. Но въпреки това кюстендилските състезатели показаха много добро ниво и класа. Разбира се, получихме пълна подкрепа и съдействие от община Кюстендил и Българската федерация скокове на батут. Изключително много благодарим и на нашите спонсори и официални гости – почетния консул на Република Индонезия – негово превъзходителство г-н Борислав Петров, председателя на Българската федерация скокове на батут Стоян Димитров, на Васил Шишков. Въпреки натоварената си програма събитието уважи и г-н Етиен Леви, който е почитател на нашия спорт. Разбира се, турнирът нямаше как да се осъществи и без екипа, който отговаряше за подреждането на залата и сигурността на състезателите. Изключително радостни сме, че успяхме да осъществим Купа „Независимост” в нестандартната за всички ни 2020. За нас беше чест!”, каза Кристияна Кръстева, която е част от организационния комитет на Купа „Независимост 2020”.

СК “Евротрамп” официално обявява своето есенно записване за тренировки по батут. Те се провеждат всеки делничен ден от 17 до 19 ч. на стадион “Осогово” и се водят от Ангелина Богословова – дългогодишен специалист и майстор на спорта.