Отборът на ГЕРБ-СДС в област Кюстендил на зрелищен мач в село Червен брег

Условията за масов спорт са от основните приоритети в нашата програма, каза водачът на листата Христо Терзийски

След близо 30 години Червен брег отново има свой футболен отбор! Радостен момент и за ветераните, които на празника на селото премериха сили с младите. С колегите от листата на ГЕРБ-СДС направихме скромно дарение на необходима екипировка. Създаването на условия за масов спорт са основен приоритет в нашата програма. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски на празника в с. Червен брег. На него присъстваха и кандидатите Даниел Александров, д-р Александър Паризов и Станислав Тенев, които подариха футболни топки, мрежи и флагчета на отбора.

По случай празника се проведе демонстрационен футболен турнир между настоящия титулярен състав и ветераните на местния отбор ФК „Червена звезда”. “Дълги години тази традиция беше прекъсната и от днес е възродена отново “, разказа кметът на селото Славчо Димкин.

„27 години в селото нямаше отбор. Аз като кмет го възстанових. Стадионът беше ремонтиран със средства на Община Дупница, местни спомоществуватели и доброволци. Днес, за празника сме поканили много гости, защото за нас е чест в Червен брег да има футболен отбор. ФК „Червена звезда” играе в А окръжна група, а в днешния мач участват ветераните и настоящият отбор”, разказа Димкин.

„Когато спортът ни обединява, когато традициите се възраждат и има приемственост между ветераните и младежите, винаги има повод за празник и гордост”, сподели световния шампион по борба Даниел Александров.

“Щастлив съм, че присъствам и по някакъв начин допринасям за този празник. Адмирации за жителите на Червен брег, които днес са на стадиона”, заяви д-р Александър Паризов.

На празника присъстваха и общинският координатор на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов, зам.-кметът Крум Милев, кметът на Сапарева баня Калин Гелев, съветниците от ОбС – Дупница Георги Наумов и Димитър Крекманов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!