Отива ли на Белица да бъде затрупана с боклук?

Кметът Радослав Ревански с призив: Намалявайки отпадъците, ще увеличим възможностите за развитие на туризма

Кметът на община Белица отправи специален призив за социална нетърпимост към замърсяване на различни изходни места, важни за развитието на туризма в общината. Специално внимание  Ревански обърна на необходимостта за опазване на пътя за курортен комплекс Семково, пътя за м. Андрианов чарк, където са разположени Паркът за мечките, пътят за село Драглище и др. „Природата и реалността ни изпращат ясни сигнали. От нас зависи да направим нашето населено място по-чисто и по-красиво“, се казва в призива на кмета Радослав Ревански.

“Нима подобава на Белица да бъде неугледна, замърсена и занемарена? Нима е нужно да обясняваме на беличани – умни, предприемчиви и достолепни, че когато не пазим нашия град, ние вредим на себе си? Нима не си даваме сметка, че деградацията на жизнената среда се отразява на стандарта на живота ни? Или беличани не разбират, че направеното в града е с общите ни пари и вместо да се направи нещо ново, трябва да се похарчат пак от общите пари за изхвърляне на множеството отпадъци, натрупани в местността Керемидарката, по Пътя за мечките, по Пътя за Драглище и др.? Колко трудно е да извървиш 20 м, за да изхвърлиш боклука в празния контейнер, вместо да го оставиш на тротоара до пълния или да ги изхвърлим по покрайнините на града ни. Обичаме ли достатъчно децата си, когато мълчим и подминаваме заринати с отпадъци детски и спортни площадки?

Отговорни ли сме за бъдещето си, когато пред очите ни се изхвърлят всякакви видове отпадъци и ние си мълчим? Колко дълбок трябва да е общият ни джоб, за да насмогнем на разходите за чистота и поддръжка? А къде е личната отговорност? Какво е личното възпитание? Има ли все още някой, който не е разбрал, поне през времето на карантината и извънредното положение, че чистотата е начинът да се избегнат инфекциозните заболявания?”, заяви кметът. От общината напомнят, че ако имат строителни отпадъци, не бива да ги изхвърлят в покрайнините на града или селото. Общинската фирма „Мусала-2004“ извършва тази услуга.

“Намалявайки количеството на отпадъците за депониране, ще увеличим възможностите на града ни за развитие на туризма”, категоричен е кметът.