Откриват се временни имунизационни пунктове за имунизационната кампания срещу COVID-19 в област Кюстендил

Всички общопрактикуващи лекари да участват в осъществяването на кампанията, гласи заповедта на здравния министър Проф.д-р Костадин Ангелов

 

Със своя заповед министърът на здравеопазването определи лечебните заведения и регионални здравни инспекции по области, в които да се открият временни имунизационни пунктове за осъществяването на имунизационната кампания срещу COVID-19.  Всички общопрактикуващи лекари да участват в осъществяването на имунизационната кампания, като ваксинират желаещите лица от техните пациентски листи, се казва още в заповедта.

В Дупница имунизационният кабинет е разположен в общинската болница „Св. Иван Рилски”.В Кюстендил ваксини ще се поставят в МБАЛ „Д-р Никова Василев”. Жителите на Бобошево ще могат да се имунизират при общопрактикуващия лекар Йордан Никлев. В Кочериново желаещите да се ваксинират срещу Ковид-19, могат да го направят при д-р Петя Механджийска. За Сапарева баня дейността по ваксиниране на желаещите е поверена на д-р Марио Атанасов. В Рила е определена д-р Величка Гюрова. В село Невестино ваксинирането ще става в Амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ „Тони Медик” ЕООД.

За всяка извършена имунизация се въвеждат данни за:
а) за имунизираното лице; б) за ваксинацията – място и дата на ваксинация, ваксинален продукт (име, номер на партида и сериен номер), прилагана доза ваксина (първа или последваща ваксинация, когато е приложимо);в) за лекаря, прилагащ ваксината, се посочва в заповедта.