Открити уроци по безопасност на движението с деца от Костенец и Долна баня

Служителите на РУ-Костенец инсп. Благовест Ангелов от Пътна полиция, инсп. Елица Малакова – Детска педагогическа стая, ПИ Спас Зубев и Мл.ПИ Марин Никифоров от Охранителна полиция участваха в провеждането на открити уроци по безопасност на движението с децата от ДГ „Радост“, с. Костенец и с учениците от 1-4 клас в ОУ „Христо Смирненски“, гр. Момин проход и СУ „Неофит Рилски“, гр. Долна баня.

В рамките на импровизираната беседа малките пешеходци получиха ценни указания за правилата за движение, безопасното пресичане на пешеходна пътека, светофар и пътните знаци. Под вещите напътствия на служителите децата опресниха знанията си за безопасно поведение при пресичане на кръстовище, при игра в близост до оживена улица. Особено внимание им бе обърнато на това, колко е важно да не се отклоняват от обичайния си маршрут до училище, да не разговарят с непознати, нито да се качват в автомобилите им. Полицейските инспектори припомниха на децата, че задължително трябва да са със светлоотразителна жилетка и каска, когато управляват велосипед, а когато пътуват в автомобилите на родителите си – да използват специалните обезопасителни столчета и колани и задължително да подсещат и другите пътници съвестно да поставят коланите си.

 

Малчуганите от ДГ „Радост“ с.Костенец изненадаха своите гости с песнички и стихотворения за пътната безопасност. Най-дългоочакваният момент за всички тях бе демонстрацията на наученото на откритата площадка по безопасност на движението в двора на детската градина. Превъплъщавайки се в ролята на малки шофьори, велосипедисти, майки с бебешки колички, пешеходци – всички те показаха отлични умения за безопасно движение на улицата.

След което имаха възможност да разгледат отблизо полицейския автомобил. В знак на благодарност децата и техните учители подариха на гостите си плакет със своите „указания“ и пожелания за ползотворна работа.