Откриха мъртъв Големия Лапач (ОБНОВЕНА)

69-годишният Николай Лапачки се е самоубил с един изстрел от античен пистолет, оръжието е незаконно

 

Откриха безжизнено тялото на един от най-известните наркоразпространители в Дупница. Рано сутринта във вторник, в своя дом до Градската градина бе намерен мъртъв 69-годишният Николай Лапачки. Мъжът се е самоубил, сочат предварителните експертизи. Той е произвел един изстрел в областта на главата си с античен пистолет. Известният като Големия Лапач е открит от неговия брат Кармен. Той е подал сигнал на телефон 112. Пристигналите на място криминалисти не са намерили предсмъртно писмо в дома на починалия, споделиха запознати с разследването. Близки обаче коментираха, че мъжът е бил раково болен, вероятно в последен стадий на болестта. Предполага се, че това е и мотивът да вземе фаталното решение и да сложи край на жизнения си път. “Има го в живота. Имахме уговорка да вършим работа сутринта. Свършихме я…”, сподели добър приятел на Лапачки, който след като пристигнал на място, научил трагичната вест. Той остана, за да подкрепи покрусеният му брат. В продължение на часове, екипи криминалисти от Дупница и от Кюстендил бяха в дома на Николай Лапачки и разследваха случая. Тялото на починалия бе откарано за аутопсия в МБАЛ-Кюстендил.

 

 

 

 

 

Съседите на Николай Лапачки на ул. „Невена Коканова” не са чули изстрели. Предполага се, че мъжът е предприел тежкото решение  да посегне на живота си в малките часове на нощта.

„Тази сутрин в 8,45 ч в полицията е постъпил сигнал за самопростреляло се лице. На място е пристигнала следствено-оперативна група, която е установила, че става въпрос за самоубийство. Трупът е закаран за аутопсия в болница в Кюстендил. Криминалисти продължават работата по случая. Образувано е досъдебно производство.Уведомена е и прокуратурата”, съобщиха от пресцентъра на полицията. Стана ясно още, че на място е открито оръжието, което е незаконно притежавано. Освен с разпространение на дрога Лапачки беше известен на полицията с търговия на старинни монети и предмети.

 

 

Николай Лапачки имаше множество криминални прояви за разпространение на наркотици. Осъждан е и е лежал в затвора. Последният му арест е от април миналата година, когато служители на КАТ го хващат да шофира в Дупница с 1,14 промила алкохол и след употреба на амфетамин. В дома му тогава са открити хапчета амфетамин и старинни монети. Седмица преди това Николай Лапачки бе арестуван след акция на антимафиотите, като са арестувани няколко души, занимаващи се с разпространение на наркотици. Сред тях бяха и синът му, снахата, както и негова братовчедка. Малко по-късно част от групата бе освободена. Фамалия Лапачки е една от най-известните, свързани с наркоразпространението в Дупница. Години наред те са обект на полицейски проверки и наказателни производства. Съседите им в Градската градина са свидетели на различни акции и претърсвания в семейната къща.