Откриха новата детска градина в жк „Бистрица”

Кметът Методи Чимев, зам.-кметът Крум Милев и директорката Деница Кирилова срязаха лентата.
  • Лентата преряза кметът на Дупница Методи Чимев, поп Паликарски отслужи водосвет

Новата детска градина „Слънце“ бе официално открита в жк „Бистрица” в Дупница във вторник. Водосвет за здраве и благоденствие на децата и персонала отслужиха архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски и отец Петър Очков. Лентата срязаха кметът на общината Методи Чимев, зам.-кметът Крум Милев и директорката на детската градина Деница Кирилова. Преди това група от най-големите дечица в забавачката пя и рецитира за „Добре дошли” на гостите.

Архиерейският Георги Паликарски и отец Петър Очков отслужиха водосвета.

„Мили родители, уважаеми учители, госпожо директор, и вие, малки слънчица, това, което направихте, определено беше изненада! Явно много време сте репетирали! Браво на госпожите, добре сте ги подготвили! Пожелавам да ползвате детската градина със здраве! Пожелавам на града, на родителите да има място, където да водят своите деца! Притеснения в посока детски градини нямаме! Други притеснения имаме, но здраве да е, ще ги решим! Ползвайте със здраве новата детска градина! Бъдете усмихнати, бъдете слънчица, името мисля, че ви отива!”, каза кметът Чимев.

Кметът Чимев поздрави присъстващите.

„В момента в детската градина има 3 групи с около 60 деца. Учителките са 6, с 5-има души непедагогически персонал. Имаме и музикален учител”, обясни директорката Кирилова.

Детската градина работи от 1 септември. Разполага с модерно обзавеждане и най-добри условия, като предстои залесяване на двора с дървета.

 Деница Кирилова

„Имаме и проекти, по които ще участваме. Ще приемаме и още деца – капацитетът ни е за 120 деца. Условията са много добри, за което благодарим на община Дупница”, допълни директорката. Тя пожела на всички да бъдат здрави, сбъднати мечти, а на възпитаниците си – детство, пълно с приключения.

Бели гълъби полетяха към небето в празничния ден.

От общината са категорични, че с отварянето на това детско заведение приключват с реорганизацията, използването на стари сгради за децата. Приключват и неудобствата за родителите от най-големия жилищен квартал, които досега губеха време, за да возят децата си до другите детски градини.

Директорките Антонина Кирова, Димитрина Паликарска и Даниела Гальова бяха сред присъстващите.

Изненада и атракция за малчуганите, а и за възрастните, бяха две бели гълъбчета. Те се появиха на финала на тържеството и полетяха към небето, пуснати от 6-годишни момиче и момче. Празника в градината уважиха служители в общинската администрация, които донесоха подаръци. Сред гостите бяха директорките на детските градини „Зора” и „Мечта” в Дупница – Антонина Кирова и Даниела Гальова, и на градината в село Яхиново Димитрина Паликарска, родители, баби.

Децата зарадваха гостите с изпълнения на песнички и стихотворения.

Както е известно, това е втората детска градина, изградена в Дупница по време на управлението на настоящия кмет.

Юлияна КОЛЧАКОВА