Откриха ремонтираната за 381 640 лв. закрита лекоатлетическа писта в Кюстендил

Министър Красен Кралев и кметът Петър Паунов прерязват лентата.
  • Лентата прерязаха спортният министър Кралев и кметът Петър Паунов

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът Петър Паунов прерязаха символично лентата на реновираната закрита лекоатлетическа писта в комплекс “Осогово” в Кюстендил. Проектът е на община Кюстендил и е на стойност 381 640 лева, а средствата са осигурени от Министерството на младежта и спорта. Поставена е нова настилка, подменено е осветлението, монтирани са и нови отоплителни системи. Ремонтирани са прилежащите коридори и офисите от западната страна на стадион „Осогово”. Пистата има 8 коридора с дължина 120 метра. Освет на залата и благословия за здраве и успехи направи архиерейският наместник отец Генади. “Искрена благодарност към треньори, състезатели, педагози и всички, които през дългите години не се уплашиха нито от пек, нито от студ, а оставиха сърцето на спорта в Кюстендил”, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов пред присъстващите.

Обща снимка за спомен

“Много съм щастлив да съм сред вас и благодаря за топлото приветстване. С кмета Петър Паунов сме приятели от много години и съм щастлив, че успяхме заедно да реализираме този проект за Царицата на спортовете. Когато дойдох, аз знам, че той прави много за спорта в Кюстендил, но ние не бяхме правили сериозна инвестиция в спортната инфраструктура и дойдох да изберем обект, от който децата ще имат голяма нужда. И се спряхме на тази зала. Спомням си в какво състояние беше и знам колко голяма нужда имате от нея. Ще бъда много щастлив да ви гледам да прославяте по състезания и пистите родния Кюстендил. Дай, Боже, и някои от вас да бъдат в националния отбор и да прославят и България.

На патерици спортният шеф изкачи стъпалата към пистата.

Имате примери като Цвети Кирилова, прекрасна състезателка, прославяла страната ни по света”, каза от своя страна министър Красен Кралев. Попитан дали е разговарял с кмета Петър Паунов за инвестиция и на откритата писта на стадион „Осогово” и басейн, министър Кралев каза: “Ще говорим с Паунов от какво градът има най-голяма нужда, в зависимост от спецификата на спортните клубове в града. Знам, че борбата тук е много силна, това е един от най-големите центрове, ще видим те дали имат нужда от помощ, ще видим и другите. Басейни са нужни в цялата страна, не може, при положение че нищо не бе правено, и за 5-7 години да се възстанови спортната инфраструктура, започнахме със залите и стадионите. Стъпка по стъпка”. Кралев и Паунов направиха обща снимаха със спортистите и техните треньори във вече обновената зала на спортен комплекс „Осогово”.