Откриха тялото на изчезналата Евгения в куфар във водоем край Перник

Съпругът и родителите му са арестувани

Откриха тялото на изчезналата 33-годишна Евгения Владимирова, която бе в неизвестност от октомври тази година.
Жената е била убита, а тялото е било намерено в куфар във водоем край Перник, предаде БНР.
“За тежкото престъпление са задържани трима души – съпругът на жената, баща му и майка му”, съобщи шефът на отдел “Разследване” в СДВР Николай Станчев на специален брифинг. В него участие взе и Петър Петров, началник на “Криминална полиция” в СДВР.

“На 14 октомври е получен сигнал в МВР за изчезнала българска гражданка. Във връзка с това е организирано оперативно-издирвателно мероприятие. Ежедневно се извършваха действия за установяване местонахождението на лицето. На 12 ноември лицето бе установено в района на Перник”, каза Петров.
“От събраната на 14 и 15 октомври информация стана ясно, че става въпрос за престъпно деяние. Бе образувано досъдебно производство”, уточни Станчев.
“В периода от 14 октомври до вчерашна дата и до момента включително са извършени десетки процесуално следствени действия, издирвателни мероприятия, проверени са всички версии, за които можем да се сетим ние, но и вие, каза Станчев. – Във вчерашния ден се намери тялото на безследно изчезналата жена. От това, което ние направихме във вчерашния ден като действия по разследването, стана ясно че става въпрос за насилствено причинена смърт.”

Още не са ясни мотивите за убийството на Евгения Владимирова. Предполага се, че е ревност. Съпругът Орлин още в началото е бил заподозрян за престъплението. Разследващите са събрали много доказателства, които са докладвани в Софийската градска прокуратура.

Припомняме, че младата жена изчезна след като излязла от дома си в столичния жк “Лагера” около 18 часа на 13 октомври и казала, че отива на фитнес в съседен квартал, който често посещавала.
Два часа по-късно обаче, когато се опитали да се свържат с нея, телефонът й бил изключен.

Едно от най-тежките престъпления у нас, при което тялото на жертвата е открито в куфар, бе това на убитото дете Никита Плотников (на 5 г.). По случая доживотен затвор без право на замяна получи руснакът Герман Костин, който бе признат от Софийския градски съд за виновен за престъплението през февруари 2015 г. Тялото на детето бе открито повече от месец след убийството в куфар в река Искър. Костин е виновен и за смъртта на майката на детето – Анна, чийто труп беше намерен в резерват “Перла” край Приморско.