Откриха Христина от Перник убита и заровена в кошара

За бруталното престъпление във Врачанско е задържан приятелят й

Издирваната с месеци Христина Хазири от Перник беше намерена убита и заровена в село Бутан, община Козлодуй.

За убийството има задържан – това е около 70-годишният Зари Ценкин, с когото е живеела на семейни начала. Той е криминално проявен и е лежал в затвора за сексуално престъпление.

Тялото на 60-годишната жена бе открито около 14,00 ч днес, след като Ценкин е посочил къде е. По неофициална информация Христина е била закопана в кошара в двора на къщата му.

Трупът е откаран за аутопсия в областния център Враца, за да се установи точната причина за смъртта.

Жителите на Бутан разказаха, че от 48 часа  крайната улица в селото, където живее Зари Ценкин, е пълна с полиция. С помощта на пожарната е източван и геран в близост, където са намерени секира и окървавени дрехи. Въпреки това, задържаният до тази сутрин е отричал за убийството, но днес е показал на криминалистите къде е заровил жената.

Христина Хазири беше обявена за общодържавно издирване през октомври 2020 г. Когато жената спряла да вдига телефона си и впоследствие бил изключен, дъщеря й Гентияна подала молба в полицията за издирването й. После пуснала и апел за помощ в социалните мрежи. Последно се знаеше, че Христина е била при приятеля си в Бутан.

Снимки: МВР, Bulnews

Хората в малкото село край Козлодуй разказват, че двамата не се разбирали и често си вдигали скандали. За самия задържан за убийството коментират, че биел и тормозел всичките жени, с които е живеел, но със съселяните си се държал добре.

От полицията във Враца на този етап съобщават, че се извършват процесуално следствени действия и информация ще има на по-късен етап.