Отложиха делото срещу Александър Манолев за къщата му за гости в Сандански, бил болен

Бившият зам.-министър е обвинен за получаване на кредит чрез представяне на неверни сведения

Окръжен съд – Благоевград отложи делото срещу бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев за къщата за гости в Сандански. Той и дъщерята на детегледачката му Ана Димитрова са обвиняеми за получаване на кредит чрез представяне на неверни сведения.
Заседанието по делото бе отложено поради заболяване на Манолев, съобщиха от съда. Следващото е насрочено за 15 март, когато за разпит са призовани 11 свидетели. Очаква се в следващото заседание съдът да изслуша и вещото лице по делото. Делото стартира в края на 2019 г., като след проведеното разпоредително заседание допуснати до разпит са общо 25 свидетели, които са разпределени в четири съдебни заседания. До момента са разпитани 14 от тях.

Манолев и Димитрова са обвинени за представяне на неверни сведения с цел получаване на средства от еврофондовете, с които е построена къща за гости край Сандански, която се води на фирмата на Димитрова. Тя е и подсъдима като извършител на престъплението, а той – като подбудител и помагач. Разследването установи, че къщата за гости се е ползвала основно като вила от семейството на Манолев.