Отново напрежение в БСП-Перник! И вторият заместник на кмета Владимиров си направи отвод от листите

Огромното напрежение в БСП-Перник заради спуснатия водач на листата от Корнелия Нинова се задълбочава. В понеделник отвод си направи още едно знаково лице за левицата – зам.-кметът Мирослав Стоицев, който е и член на Националния съвет на БСП. Така и вторият заместник на градоначалника Станислав Владимиров, известен с острите си критики към Нинова, се отказа от участие в парламентарните избори на 4 април. Другият зам.-кмет Стефан Кръстев си направи отвод от кандидатдепутатската листа преди една седмица.

„Като изразявам личната си и професионална благодарност към всички мои колеги, приятели и съпартийци от пернишката организация на БСП, които ми гласуваха доверие да бъда част от предизборната листа за предстоящите парламентарни избори в Пернишкия многомандатен избирателен район, си правя самоотвод. Множеството номинации, които получих, наистина са задължаващи, още повече че като член на НС на БСП имам своите отговорности към съпартийците си“, заяви Мирослав Стоицев.

Той допълни, че мотивите му да откаже участие в предизборната надпревара са свързани най-вече с професионалните му ангажименти като заместник-кмет на община Перник. „Управленският ресор, за който отговарям, е свързан с тежки инфраструктурни проблеми, нерешавани от години. Поел съм ангажименти към съгражданите си и кмета на община Перник през този мандат на местната власт да посветя професионалните си знания и организационни умения за развитието и модернизирането на нашата община като място, където гражданите живеят и работят по европейски“, посочи Стоицев.

Зам.-кметът е категоричен, че голямата политика е в малките неща, а именно – решаването на ежедневните проблеми на хората. „Това е моят избор днес. Убеден съм, че утрешният ден ще докаже правотата на моето решение“, каза още Мирослав Стоицев.

Припомняме, че на 7 и 8 февруари самоотводи от кандидатдепутатската листа на червените в Перник си направиха председателите на Областния съвет на БСП Валентин Петков и на Общинския съвет Стефан Кръстев, както и действащият народен представител Любомир Бонев. Като един от основните мотиви за решението си те посочиха, че при реденето на листата не е потърсено мнението на местната организация.

Водач на листата в Перник е столичанинът Стоян Мирчев, който е сред най-приближените хора на Корнелия Нинова. Той е действащ депутат в 44-тото Народно събрание от листата на Силистра.