Отпуснаха 1 270 000 лв. за ремонта на участък от пътя Боровец – Бели Искър

1 270 000 лв. отпусна правителството със свое постановление на община Самоков за ремонта на пътя Боровец – Бели Искър в частта му в рамките на курорта. Новината съобщи кметът Владимир Георгиев. “Доволен съм, че в рамките на месец от проведената от областния управител Радослав Стойчев среща за готовността на зимния сезон в Боровец един от поставените проблеми вече има решение. Тогава хотелиерите поставиха проблема за изключително тежкото състояние на този участък и областният управител и зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева поеха ангажимента да съдействат за отпускането на необходимите средства. Изпратих мотивирано искане до Министерския съвет и на заседанието от миналата седмица бе взето решение за отпускане на средства за ремонта.

Радвам се, че своевременно ще можем да проведем процедурите за избор на изпълнител, за да може със старта на строителния сезон да започне ремонтът”, обясни градоначалникът.
Той е категоричен, че ще продължи да настоява за ремонт и на останалия участък от Боровец до Бели Искър, тъй като той е със стратегическо значение за сигурността като втори достъп до курорта. Също така е важна връзка между два туристически центъра – Мальовица и Боровец.