Отряд „Кобра” задържа избягалия шофьор с над 50 нарушения, убил две жени в тежка катастрофа

В колата на бившият футболист са намерени стоп палка и синя лампа, имал арести за наркотици и черно тото

Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан в София след спецакция на Отряд „Кобра”, съобщиха за NOVA от МВР. Следователите се включиха в разследването по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.
Той е задържан в дома си в напълно безпомощно състояние, неадекватен и дрогиран, научи NOVA от източници от разследването. Той не могъл да даде обяснение за катастрофата. Съдебно-токсикологична експертиза ще установява каква дрога е употребил мъжът, преди да седне зад волана
За него стана ясно, че има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал катастрофиралия автомобил с фалшиви номера. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.
По информация на NOVA книжката му също е фалшива. Представял документ, за който твърдял, че е издаден в Швейцария. Справка между Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче показала, че книжката не е истинска.
Семерджиев беше обявен за общодържавно издирване и по старите дела, по които е разследван.

Националната следствена служба пое разследването на тежката катастрофа на кръстовището на булевардите “Черни връх” и “Арсеналски” в София, при която автомобил помете и уби две жени.
Ужасяващата катастрофа отне живота на две млади момичета на 22 и на 26 години. Трагичният инцидент стана вторник вечерта около 23.00 ч.на кръстовището на булевард “Черни връх” и “Арсеналски” в центъра на София.
Черен джип минава на червено, удря се в такси, след което прегазва и убива двете момичета на тротоара. След инцидента джипа е разцепен на две, а извършителят и спътницата му са избягали. От полицията казаха, че шофьорът е с много нарушения, карал е с фалшиви немски номера и без книжка.

Издирваният за тежкото престъпление е бившият футболист от Левски – Георги Семерджиев, който е криминално проявен. Задържан е и други пъти за наркоразпространение и за черно тото. Книжката му е отнета на 11 юни, защото е шофирал под въздействието на наркотици. Той и спътницата им са обявени за национално издирване.

ХРОНОЛОГИЯ НА ТРАГЕДИЯТА:

Черен немски много мощен джип лети по “Черни връх” от НДК в посока “Витоша”. Причината – гонка с мотор. Моторът обаче спира на червения светофар, за разлика от джипа убиец, който профучава, удря таксиметрова кола, след което блъска двете момичета, които са на тротоара пред входа на метростанция “Европейски съюз”.
“Беше като взрив, колата се пръсна, раздели се на две. Това, което видях е, че излязоха две жени, които си крещяха една на друга. Минавах покрай тях, аз не знаех, че ще тръгват да бягат, отидоха до спирката, видяха какво са направили и тръгнаха”, каза Ивайло Спасов, който е очевидец.
От полицията издирват водача на черния джип, който е криминално проявен и познат на полицията. Карал е с отнета книжка и фалшиви номера. Часове преди катастрофата в интернет дори има други сигнали на наглото му шофиране – един от Околовръстното шосе и още един от автомагистрала “Тракия”.
“За съжаление загинали са две млади момичета, които не са имали нищо общо. За мен този човек няма място в обществото и трябва да бъде задържан по най-бързия начин”, каза Тенчо Тенев, началник отдел “Пътна полиция”.
Коментар за катастрофата направи и председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Семерджиев.
„При първоначалния прочит на произшествието се вижда, че няма следи от спирачен път на автомобила. Това означава, че той се е движил с доста висока скорост – не по-малко от 130-140 км”, каза специалистът.
По думите му проблемът е, че колата е заобиколила спрелите автомобили на светофара и това е ограничило видимостта на таксиметровия шофьор.