От последната минута: Пиян, багерисът от Перник Николай Христов удари Лада край Дупница, пострада семейство от Кюстендил

Тежък пътен инцидент е стана тази вчера около 22.30 часа край Бинека между Дупца и ТЕЦ- Бобов дол, научи ексклузивно ВЯРА НЮЗ. Багер с кюстендилска регистрация, който работи по реконструкцията в ТЕЦ- Бобов дол, е ударил лек автомобил „ Лада“. Пострадъл е водачът, 83 -годишният Павел Шушков и съпругата му 79 -годишната Гергана Шушкова. Автомобилът им се движел в посока Дупница по гравната улица, когато внезапно от второстепения път при ТЕЦ- а, 51 -годишният Николай Христов от Перник ги засекъл с багера и колата се ударила челно в него.
Като по чудо двамата съпрузи, които били в автомобила, се отървали без сериозни наранявания, но возилото е със сериозни материални щети.
Пристигналият патрул на пътна полиция проверил участниците в катастрофата с дрегер, който отчел наличие на алкохол в издишания въздух  на багериста. Заради инцидента на багериста бил съставен акт, той е с мярка за неотклонение “задържане под стража”, като след това и двете страни подписали констативен протокол, с който се уточнявала вината за него.