От 19-и април и в Дупница започва изплащането на помощта от 120 лв. за храна

От 19-и април и в Дупница започва изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти.

„Със Закона за държавния бюджет на Република България е определено, че през 2021 г. гражданите в България, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв. Помощта ще се изплаща чрез бюджета на Министерството на труда и социалната политика от териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане. Средствата ще се изплащат от Дирекции „Социално подпомагане“ въз основа на предоставена от Националния осигурителен институт информация за хората с пенсия в посочения диапазон и начина, по който тя им се изплаща – чрез пощенска станция в страната или по лична банкова сметка”, обясни директорката на социалната служба в Дупница Таня  Кирилова.

За получаването на годишната финансова подкрепа не е необходимо гражданите да подават заявления, подчертават от ведомството.

Изплащането в пощенските станции ще бъде в периода от 19-и до 26-и април включително. В същия период сумите ще бъдат преведени и по банковите сметки на пенсионерите.

В случай, че някой от гражданите не получи дължимите средства в пощенска станция, от която обикновено взима пенсията си, е необходимо да се обърне към Дирекция „Социално подпомагане“ по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес, за да може да бъде включен в списъците в следващ период.