Очакваме Kia Sportage 2022 до седмици

Kia се готви да разгърне радикално преоткрития SUV Sportage през следващите месеци и за първи път официално представя своя дизайн.

Потвърждавайки предложените по-рано прототипи, Sportage ще приеме изцяло нов дизайн, като най-новите изображения предполагат, че новият електрически флагман EV6 на марката ще окаже известно влияние върху стила.

Това ще бъде следващият модел, който ще има дизайнерски реплики на Kia „Opposites United“ и е описан като „напористо и модерно присъствие“.

Най-забележителното е, че Sportage за първи път в 28-годишната си история ще придобие специален европейски вариант, въпреки че на този ранен етап не е ясно какви ще бъдат основните разлики от версиите на други пазари.

Скиците на дизайна разкриват, че Sportage ще включва новия външен вид на Kia във всеки край, черна радиаторна решетка с широки и тънки LED светлини отпред и отзад.

Вътре Sportage ще се откаже от сегашната си настройка от два екрана в полза на експанзивен, извит цифров дисплей, който обхваща по-голямата част от таблото, въпреки че още подробности все още не са разкрити.

Карим Хабиб, дизайнерският шеф на Kia, каза: „Вдъхновявайки се от етоса, който създадохме там, където природата отговаря на съвременността, новият Sportage предизвиква дизайнерските норми с приключенски, но съвременен екстериор и красиво детайлен и новаторски интериор.

„С новия Sportage не просто искахме да направим една крачка напред, а по-скоро да преминем на съвсем различно ниво в класа на SUV.“

Kia все още не е потвърдила кои задвижвания ще пусне към Sportage, но обеща повече подробности през следващите няколко седмици./ams.bg