Очакват се доста изненади в деветия кръг на ЮЗ трета лига

 

Напрегнати футболни срещи предстоят в 9-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Мачовете ще се играят в събота, 28 септември.

 

В Разлог местният „Пирин” ще домакинства на отбора на „Надежда” (Доброславци).

 

Ще се срещнат 10-ият със 7 точки срещу 12-ия с 5 точки до момента. Президентът на „Надежда” (Доброславци) Светослав Цончев сподели, че в събота в Разлог мачът ще бъде доста тежък, защото се води от много добър футболен специалист в лицето на Христо Джоджов и в отбора му играят много добри състезатели. „Нямаме контузени и наказани. Надяваме се този път да има реално съдийство, от което значително се нуждаем, и нека победи по-добрият на терена”, сподели Светослав Цончев. Бразилецът Ели Маркес от „Пирин” (Разлог) е повече от уверен, че неговият тим ще победи гостите, като обещава да отбележи поне един гол, а защо не и повече.

 

Отборът на „Перун” ще домакинства на „Балкан” (Ботевград).

 

Този мач ще се играе в неделя, защото гостуващият тим домакинства в мач за Купата на България в четвъртък на „Локомотив” (Пловдив). Наставникът на „Перун” Атанас Николов сподели, че няма да разчита за неделния двубой на Георги Ризов, който отпътува на работа в чужбина, и контузения Евелин Георгиев. Петър Кепов и Асен Христов вече тренират на пълни обороти и ще бъдат на разположение на треньора си. От отбора на гостите няма да вземе участие наказаният за една среща Ясен Георгиев.

 

„Беласица” ще гостува на „Чавдар” в Етрополе.

 

В отбора на домакините няма да бъдат на разположение наказаните Александър Събев и Михаил Михайлов. Техните места ще бъдат заети от Васил Бонов и Иво Стоянов. „Няма накъде – трябва да победим „Беласица”, защото изоставаме чувствително по спечелени точки и мястото, което заемаме в момента в таблицата, не отговаря на нашите възможности”, сподели Красимир Стоев – старши треньор на „Чавдар”.

 

Регионалното дерби на градския стадион в Сандански

 

е между местния „Вихрен” и „Септември” (Симитли). Този двубой ще е интересен, защото ще е между втория и четвъртия във временното класиране в таблицата. Атанас Димитров вече се чувства добре и със сигурност ще заеме мястото си в защитата на домакините. Напълно възстановен е от контузия и титулярният вратар Ферди Мюмюнов. Единственият футболист, който отпада от сметките на наставника на „Вихрен” Здравко Лазаров, е невъзстановеният Кристиян Николов. „Очаква ни много оспорван мач срещу отбора на „Септември”, който през това първенство показва много добри игри, което личи и от мястото, което заема в таблицата. Все пак ние сме домакини и се надяваме да изиграем поредния си добър мач, ако искаме да бъдем фаворит за атакуване на първото място”, сподели Иван Христов от треньорския щаб на санданския клуб. Наставникът на „Септември” (Симитли) Спас Стоименов по категоричен начин заяви, че фаворит в двубоя е отборът на „Вихрен”. „Това, разбира се, не означава, че ще изиграем мача протоколно. Имам уверението на моите възпитаници, че ще дадат всичко от себе си, за да се стигне до победа в този двубой”.

 

 

На стадион „Свети Петър” в Банско ще се срещнат

 

едноименният отбор и „Оборище” от град Панагюрище. 13-ото място, което заема отборът на домакините, не отговаря на потенциала на футболистите. В този мач домакините няма да могат да разчитат на наказания Ангел Маджиров. Независимо че ще премерят сили с петия във временното класиране отбор на „Оборище”, очаква се този път „козлите” да зарадват ръководството и феновете си с победа. За отбора на гостите победата ще бъде крайно необходима, за да могат да се върнат отново в борбата за атакуване на челото в таблицата. Нападателят на гостите Васил Тачев обещава да поведе колегите си към победния край в събота на стадион „Свети Петър”.

 

В Самоков ще се срещнат отборите

 

на „Рилски спортист” – 11-и в таблицата с 6 точки, и лидера „Миньор” (Перник) – с 22 точки. В отбора на домакините няма да играе наказаният за 2 срещи Ивайло Захариев. Старши треньорът Петър Аджов заяви, че мачът е изключително труден, защото ще се срещнат с най-добрия отбор в групата, което личи от класирането. „Ще излезем с удвоени усилия на терена и дано се доберем поне до частичен успех”, заяви наставникът на „Рилецо”. Наставникът на „Миньор” Юри Васев заяви, че няма да може да разчита на контузените от мача срещу „Вихрен” Тони Стоичков и от мача срещу „Ботев” (Пловдив) вратар Александър Георгиев. „Очаква ни много сериозен мач на негостоприемен терен на стадион „Искър”. Притеснен съм от това дали моите възпитаници ще се възстановят от натрупаната умора от мача срещу „Ботев” (Пловдив), игран в изминалата сряза за Купата на България. Длъжни сме да победим, за да докажем, че ненапразно сме лидери в групата”, заяви Юри Васев.

 

 

В Ихтиман ще премерят сили местният „Ботев” и „Сливнишки герой” (Сливница).

 

Отборът на гостите ще бъде лишен от участието на наказания Кристиян Здравков. Старши треньорът им Петър Малинов заяви, че има куп контузени футболисти и дали ще може на някой от тях да разчита за съботния мач, ще има яснота едва в деня на срещата. „Независимо от проблемите, няма да заминем за Ихтиман като обречени и ще търсим положителен резултат”, заяви Малинов. В отбора на „Ботев” няма да бъде на разположение на наставника си Владимир Ценев заради наказание от мача срещу „Черно море”. „Гледах на няколко пъти играта на отбора на „Сливнишки герой” и съм наясно кои са слабите и силните им страни. Скачаме за победа и при реално съдийство се надявам да я постигнем”.