ОЩЕ ДВАМА СТУДЕНТИ СТАНАХА СТИПЕНДИАНТИ НА ЧЕЗ

Победителите са от Техническия университет в София

ЧЕЗ осигури още две стипендии на студенти в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Победителите са четвърти курс бакалаври по специалност „Електротехника“ в Техническия университет в София – Пресиян Тодоров и Ваньо Николов. Конкурсът се проведе в два етапа – кандидатстване по документи и събеседване с финалистите, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в страната.

„Поздравявам победителите и им желая още много успехи в тяхното професионално израстване. Българската енергетика има нужда от успешни и жадни за знание специалисти, които да я подготвят за бъдещето. Затова ЧЕЗ превърна в своя кауза развитието на професионалното образование и вече 16 години работи, за да открива, подпомага и мотивира младите таланти да намерят професионална реализация в България“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти е част от програмата „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, която стартира през 2012 г. Първоначално тя беше предназначена за ученици в XII клас от професионалните гимназии с електротехнически профил в Западна България, но впоследствие ЧЕЗ започна да осигурява стипендии и за успешни студенти, както и за сираци и полусираци с интереси в областта на електротехниката. През април се проведе деветото издание на конкурса за ученици, който беше спечелен от отборите на ПГТЕ „Хенри Форд“ – София, БПГ „Ичко Бойчев“ – Благоевград, ПГТЕ „Хр. Ботев“ – Монтана. Предстои набирането на кандидати за социална стипендия.

Повече информация за конкурса, както и интервюта с победителите може да се намери на страницата на конкурса www.stipendiant.com.

Пресцентър на „ЧЕЗ България“ ЕАД

е-mail: communications@cez.bg