Още едно спасено мече от Родопите посрещнаха в Белица

Спасиха още едно мече в Родопите. Това съобщиха от РИОСВ в Смолян. След постъпил нов сигнал за меченце, намиращо се в близост до гр. Чепеларе (под главен път Смолян – Пловдив), от експерти на РИОСВ е извършена проверка на място. Установено е е, че повече от два часа животинчето е било само в близост до главния път. Незабавно е сформиран екип, който е извършил оглед в района.

Не са открити следи от майка. Мечето е уловено без да се използва упойка. От Министерство на околната среда и водите (МОСВ) са се свързали с Фондация “Четири лапи” и мечето отпътува към парка за танцуващи мечки в град Белица, където е настанено и му се оказват нужните грижи. Припомняме, че на 7 юни четиримесечно мече, останало без майка, беше спасено от екип на Министерството на околната среда и водите в района на село Смилян в Родопите.

Чаровното животинче бе настанено в Парка за танцуващи мечки в Белица. Впоследствие се оказа, че полът му е женски, и получи името Хуба. Мечецето вече е всеобща любимка на служителите в парка, които с радост посрещнаха и новия малък обитател.