Home Регион Благоевград Още за касапницата край Благоевград: Джипът ковчег се подхлъзнал в локва, шофьорът...

Още за касапницата край Благоевград: Джипът ковчег се подхлъзнал в локва, шофьорът му е лекар

1487572399-0003
59-годишният грък, шофирал джипа ковчег, е акушер-гинеколог в болница в района на град Лариса.

Както БЛИЦ съобщи, 49-годишна жена загина на място, а 8-годишната й дъщеря Йоана Папахристос е в тежко състояние след катастрофа край Благоевград. Трагедията се е разиграла след гостуване на семейството на роднини в София на връщане към дома.Видяхме мъж, който махаше на пътя. Спряхме, но успяхме да извадим детенцето. За съжаление не успяхме да помогнем на жената, разказаха очевидци, притекли се на помощ.

Най-вероятно причината за тежката катастрофа е мократа и хлъзгава пътна настилка. На много места са се образували локви. Такива има и на около 30 метра преди мястото на ПТП-то. Предполага се, че шофьорът е попаднал в локвата и от образувалата се водна възглавница е загубил управление.

Детенцето останало затиснато под смачканите ламарини. То е с тежка травма на дясната подбедрица, има и хематом над дясното око. Наложило се е огнеборци да режат ламарините, за да извадят пострадалото дете. След жестокия удар само бащата е невредим.За съжаление майката Мария издъхнала от тежките травми.

Детето е в шок от инцидента, унесено, но реагира на болка, съобщиха медиците от МБАЛ Благоевград. Първоначално бащата е настоявал да откарат дъщеря му в болница в Гърция, но в предвид тежкото състояние на детето се е съгласил да бъде транспортирано за „Пирогов“. За тежкия инцидент със смъртен случай на чуждестранен гражданин е информирано посолството на Гърция в страната ни, както и здравното министерство.

Подробности в печатното издание.

error: Хубав ден :)