Още 11 милиона лева за изграждане и ремонти на детски градини и училища

Част от парите отиват към Белица, Гоце Делчев, Дупница, Перник, Радомир и Самоков

Още 11 178 364 лева за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, градини и училища в страната, одобри правителството. Средствата са по програмата на Министерството на образованието и науката, която има за цел да подобри материалната база в образователните институции.

Финансовата подкрепа ще бъде разпределена между 33 общини. Сред тях са Белица, Гоце Делчев, Дупница, Перник, Радомир, Костинброд, Самоков и др.

Със средствата ще бъдат разплатени дейности по сключени договори по изпълнението на програмата. В някои образователни институции ще се извършват основни ремонти, с които да се подобрят условията за отглеждане и обучение на децата и учениците, а в други ще се строят изцяло нови сгради за детски градини или ще се изграждат учебни корпуси.

С изпълнението на дейностите по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 година се работи за намаляване на недостига на свободни места в яслите и детските градини, както и за успешното включване на 4-годишните деца в системата на предучилищното образование. Благодарение на новопостроените учебни сгради и корпуси повече училища ще могат да преминат към едносменен режим на обучение.