О.з. полковник Венцислав Пенев почерпи приятели и колеги с печено агне за рождения си ден в Дупница

Рожденикът Венцислав Пенев (вдясно) в центъра на купона със своя приятел Владимир Стоянов
  • Празненството започна със сигнал за тревога, след което последва „чорба-каша” за хранене

О.з. полковник Венцислав Пенев отпразнува подобаващо своя 68-и рожден ден. Известният дупнишки общественик събра свои близки, роднини, приятели и колеги от Съюза на офицерите и сержантите от запаса в ресторант в подножието на планината.

Бившият военен заедно с д-р Радослав Радославов

Сред гостите бяха неговият син и снаха, близкият му приятел д-р Радослав Радославов, председателят на НЧ „Ген. Георги Тодоров” Стоян Ушатов, Владимир Стоянов и др.
„Рожденият ми ден започна със сигнал за тревога на тръбача от духовата музика. Реших да бъде този сигнал, за да се съберем, преброим и да си пожелаем много здраве и дълголетие. Веднага след това последва сигналът, известен в казармата като „чорба-каша”, който е за ядене.

Гостите пожелаха много здраве и дълголетие на г-н Пенев.

Седнахме на маса и почерпих гостите си с печено агне. Прекарахме си чудесно, получих много поздрави от доста хора. Зарадвах се и на специалното поздравление от Централния съвет на СОСЗ в София, които не ме забравиха. Пожелавам си още дълги години да сме живи и здрави, защото това е по-важно от всичко друго. Надявам се да продължим да се събираме с приятелите и колегите, да обсъждаме всякакви теми и да си прекарваме хубаво. Дано догодина сме още по-добре и отново направим подобно тържество”, каза пред „Вяра” Венцислав Пенев.

Тръбачът изсвири няколко сигнала.