Павлина Добрева представи третата си книга в читалище „Христо Ботев -1978” в Дупница

Педагожката Павлина Добрева представи стихосбирката си „В самотата на нощта” в Дупница. Домакин на събитието бе читалище „Христо Ботев -1978” в едноименния квартал в града, а неговият секретар Елена Кацарска представи авторката като творческа, енциклопедична, търсеща личност, която залага на новото, нестандартното и креативното. „Нейната дълбока, богата душевност, житейска мъдрост и финес ни се разкриват в стиховете, които тя до момента е събрала в три стихосбирки”, каза Кацарска. Павлина Добрева разказа как се е зародила идеята за книгата, за създаването й, за предишните си две стихосбирки, за музите и важните хора в живота си, за това какво я вдъхновява, за поетите и писателите, които харесва. Представи и редактора на стихосбирката Николай Владимиров.

Сподели и мнението си за изкуството, за отношението на младите хора към словото, поезията и прозата, за отношението към съвременните млади творци.
Посочено бе и мястото на библиотеката при читалище „Христо Ботев -1978“, която е втората по големина в града – с над 16 000 библиотечни документи и около 420 редовни читатели, и за приноса на дългогодишни служители в нея като Виолета Соколова, Емилия Иванова, Калинка Миланова.

Снимките: Моменти от представянето на книгата

Поетесата, която е уважаван учител в ОУ „Неофит Рилски”, и присъстващите бяха поздравени от талантливата третокласничка Михаела Райчова от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ , 6-годишения Велислав Янков, таланти от Школата по изкуства „АртПоп”. Фукусникът Радослав Георгиев изненада присъстващите с изпълнието на популярната родопска песен „Излел е Дельо хайдутин”.
Гости на представянето бяха кметът на село Бистрица Кирил Огненски, музикалният педагог и диригент Таня Камбурова, издателят Валентин Боков, председателят на НЧ „Пейо Кр. Яворов 1978” в Дупница, Росица Диканска – Галева,, председателят на НЧ „Христо Ботев – 1978” адв. Йорданка Божкова и др.