Павлов, Тошев, Масар и Балджийски с победи на мотополигон “Зелен дол”

Кметът на Благоевград награди част от шампионите

Приключи тазгодишният кръг от Републикански шампионат по мотокрос край село Зелен дол. „Grand Prix Благоевград 2021″ е първото състезание, в което участниците и техните екипи се състезават в новия формат на шампионата – три класа в събота (МХ50, МХ85 и МХ Сеньор) и три класа в неделя (МХ1/2, МХ и МХ65). Кметът на Благоевград Илко Стоянов връчи купи на част от победителите в шампионата. Той награди състезатели от МХ 65.

На първо място се класира Дани Цанков – „М6 Ямаха рейсинг тийм“ – „Ямаха”, второ място зае Георги Гинов – „Мотоспорт Варна“ – „Хускварна“, а трето място бе за Александър Цветков „Ябланица МХ“ – „Хускварна“.
Николай Павлов (МХ 50), Венцислав Тошев (МХ 85), Кадир Масар (МХS) и Емил Балджийски (MXS55) също записаха победи в 4-тия кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос на мотополигон “Зелен дол” край Благоевград.
При най-малките Николай Павлов от “М6 Ямаха рейсинг тийм” с “Хускварна” записа победи и в двата манша и си осигури първото място в крайното подреждане. След него се наредиха Кристиан Андреев от “Алба Дамасцена” МСК с КТМ и Георги Илиев от “Дизел юнак” с “ГасГас”.
При 85-кубиковите Венцислав Тошев от “Мотоспорт Варна” с “Хускварна” си осигури първото място, след като завърши на първа и втора позиция в маншовете. Втори остана Данаил Стефанов от “Ябланица МХ” с “ГасГас”, който имаше технически проблеми в първия манш, а трети е Дани Цанков от “М6 Ямаха рейсинг тийм”, който се качи на почетната стълбичка още при дебюта си в по-горния клас.
В клас МХS Кадир Масар от “АИТ рейсинг тийм” с “Хонда” отново не остави шансове на съперниците си и записа поредна победа, след като беше най-бърз и в двата манша. Втори завърши Станко Боянов от “НСА моторспорт” с “Кавазаки”, а трети Емил Балджийски от “Дизел юнак” с “Ямаха”.
Балджийски триумфира при Сеньорите над 55 години, като изпревари Кристиан Цанов от “Севлиево 2004” с “Ямаха” и Живко Бонев от “М6 Ямаха рейсинг тийм” също с “Ямаха”.
Кметът Стоянов заяви, че догодина отново ще се работи в посока организация на турнира, като неговите очаквания и желания са да се надгради всичко, направено до тук. „Благодаря на всички, които вложиха усилията си, за да направим това прекрасно състезание“, допълни кметът на Благоевград Илко Стоянов.