Паметна плоча на загинали от ковид медици поставят в кюстендилската болница

Паметна плоча на починали от коронавирус в ЦСМП-Кюстендил ще бъде поставена в двора на местната болница. Инициативата е на кюстендилката Катя Иванова, която живее от години в Италия.

Ще бъдат почетени д-р Даниела Панайотова, д-р Георги Колешански, д-р Кирил Димитров, Румен Сираков, Николай Фудулски, Иво Величков и Иван Александров.

Благородната инициатива да бъдат награждавани с грамота и медал всички екипи на Спешна помощ и медицинския персонал в отделения Covid-19 в чужбина е на dottoressa Mariateresa Protopapa – посланичка за мир 2020-2021 г. „Аз като интернационален оператор за мир участвах в тази кампания. През февруари т.г. беше награден с грамота и медал и кюстендилският медицински екип в Covid отделение, връчен лично на директора на болницата д-р Величков. За мен е чест да представлявам три от асоциациите в Италия, а това са: Интернационална награда за медицина DE FINIBUS TERRAE на името на dottoressa Maria Monteduro, убита по време на работа в спешен център от наркоман, на когото се е опитвала да помогне. Асоциация Davide ONLUS с президент dottor Francesco CASCIARO, Асоциация ANMI – представител на Италианския морски флот и посланик за мир Mario de Sabato. Не мога да подмина и асоциация BULGARI в Австралия, които събраха средства и закупиха жизненоважна апаратура за отделение Covid-19″, сподели Катя Иванова пред dnews. Тя благодари на всички, отзовали се в тази благородна инициатива, сред които Горско стопанство-Кюстендил, художника Владимир Давидков-Бади, 77-годишната Станка Димитрова от Горна Гращица, която изработи саморъчно двата кръста за параклиса в двора на болницата.