Паничище посрещна ученици от Гоце Делчев

По повод Световния ден на околната среда ученици от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Гоце Делчев бяха на посещение в Посетителски център „Паничище”.

По време на опознавателния маршрут до близките забележителности в района, експертите от Центъра запознаха малките природолюбители с уникалното биологично разнообразие, водните ресурси и правилата за поведение в защитената територия.

Опознаването на растителния и животински в националния парк продължи в посетителския център с беседи и представяне на различните тематични експозиции и интерактивни модули разположени в сградата.

Информационният център в Паничище предоставя богата информация за Националния парк „Рила“, за местната флора и фауна, за природните забележителности в района, за туристическите маршрути до тях, както и допълнителни услуги за запаления пътешественик. Посетителският център е създаден по програма ФАР на Европейския съюз под юрисдикцията на Министерство на околната среда и водите. Направен е по образец на най-известните центрове на резервати от целия свят. Това е първия по рода си център в България.