Парад на хвърчилата оцвети небето за празника на Второ ОУ в Гоце Делчев

Рисунки на асфалт, посещение в библиотеката и спортни мачове радваха деца и родители

С редица инициативи бе отбелязан патронният празник на Второ ОУ „Гоце Делчев“ в едноименния град. Слънце, усмивки и детски рисунки върху асфалт – така второкласниците поставиха началото на празничните прояви. С чудесно пролетно време, с желание на децата да творят и с малко помощ от страна на родителите бяха създадени прекрасни творби – планетата Земя, Космосът, пролетта, моето любимо училище, моят любим град и много други.

Изключително приятна изненада поднесе Мария Михайлова, родител на ученичка от 2-ри „а” клас, която подари на директора на училището Цветанка Петричкова нарисуван от нея портрет на Гоце Делчев. На свой ред четвъртокласниците организираха парад на хвърчилата. С много емоции и добро настроение учениците се впуснаха в надпреварата за най-високо летящо хвърчило.

Първокласниците от 1-ви “б” и 1-ви “в” клас се включиха в отбелязването на празника с посещение на Градската библиотека. Тук те научиха много за живота и делото на Гоце Делчев, разбраха колко е важно общуването с книгите. Празничната седмица продължава с нови инициативи, замислени от учениците на г-жа Петкова и г-жа Тоцкова. Учителят по спортни дейности Стоян Панев проведе различни спортни мероприятия в начален етап: народна топка в първи клас, лека атлетика във втори клас, футбол в трети клас и баскетбол в четвърти клас.

Проведена бе футболна среща между 3-ти „б” и 3-ти „в” клас, в която победител бе 3-ти „б” клас.

Спортните игри преминаха с много настроение, емоции и спортен хъс.