Парцел за хотел в Паничище тръгва от 161 650 лв., за павилиони ще се наддава от 100 до 180 лв.

  • Съветниците определиха цените на места, които община Сапарева баня ще дава под наем или ще продава

Местният парламент определи цените на места, които община Сапарева баня ще дава под наем или ще продава. На заседанието си на 25 март общинските съветници решиха началната цена за наддаване за обект №3 за поставяне на павилион в курорта Паничище, представляващ уширение за паркинг на улица, чиято площ е 9 кв.м, да е 100 лв. месечно. Началната цена за наддаване на други два терена за поставяне на павилиони, които се намират в парка в Сапарева баня, е 150 лв. месечно без ДДС. Припомняме, че петната (обекти №2 и №3) са с площ от по 8 кв.м. Там  спечелилите предстоящия публично оповестен конкурс наематели ще могат да разположат преместваеми обекти за търговия с хранителни стоки – сладолед и/или пакетирани захарни изделия, сувенири и/или произведения на занаятите и изкуствата. Наддаването за обектите в местността Рила на Паничище (с номера 5, 6 и 7, всеки с площ 12 кв. м, намиращи се до паркинга в планинското село) ще тръгва от 180 лв. месечно.

За начална цена за парцела в село Паничище, който ще бъде обявен за продажба, бе приета пазарната му оценка от 161 650 лв., изготвена от лицензиран оценител, съобщиха от Общинския съвет. Както писахме, този имот е предназначен за изграждане на хотел. Мястото е с площ 2054 кв.м и към него има проявен инвестиционен интерес от сапаревобанеца Атанас Динев.

Гласуваните цени са без ДДС. Кои ще са ползвателите на местата за разполагане на търговските обекти и собственикът на терена, където ще бъде изграден хотел, ще се определи с провеждането на съответните процедури за отдаване под наем и продажба на общински имоти.

Юлияна КОЛЧАКОВА