Перник отново на крак! Доброволци, водолази и полицаи търсят изчезналия на „Сурва“ Емил

Бил е разстроен, искал е да си прочисти главата, казва братът на 25-годишния софиянец

През целия ден в понеделник продължиха активните оперативно-издирвателните действия по намирането на 25-годишния Емил Боев, който изчезна в Перник на празника “Сурва”, съобщихаот Областната дирекция на МВР.

В търсенето му участват екипи на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, водолази и членове на Клуба по делтапланеризъм в миньорския град.

Следите на 25-годишния столичанин се губят от 29 януари. От пернишката полиция информираха, че се осъществява претърсване на голям периметър в периферия на централната градска част на Перник, както и на места, на които може евентуално да се намира Емил.

Коритото на река Струма също е обходено от водолази по цялото му протежение от Перник до пречиствателната станция на град Батановци. Уведомени са и съседни областни дирекции на МВР, които също проверяват дали 25-годишният мъж не е на тяхна територия.

Емил Боев е обявен за общодържавно издирване. Той е висок около 180 см, с кестенява коса. В момента е с брада и мустаци. Бил е облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон. Столичанинът е дошъл в Перник още в петък заради Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва”.

“Тръгнал е нанякъде, вероятно да си прочисти главата. След този момент нямаме нови данни. Имаше няколко сигнала, но всички те са безрезултатни. Вчера обхождахме планината. Не е никак обичайно да е без телефон, а го е оставил в колата. Автомобилът беше с разбит прозорец, това се е случило, още когато е бил в компания от четирима души, която впоследствие се разделя на по двама. Последното момче, което го е видяло, е останало в колата, спало е там, чакало го е да се върне, но това такаи не се е случило”, разказа братът на изчезналия Мартин Боев.

Като не може никой да ни спаси, ние сами трябва да се спасим. Бог високо, цар далеко. Това заяви бащата на изчезналия по поречието на Струма край Перник Емил Боев.„Сутринта се събрахме пред общината с една група с кучета от Планинската спасителна служба. Обиколихме района. Тази част, която е над парка, в която се намира стадиона е на 90% обходена. В момента се свалят данни от GPS тракерите, за да проверим, ако има останали непрегледани места“, добави той.

„Хората, които откриха малкия Сашко, и спасители от Планинската спасителна служба издирват изчезналия Емил Боев“, заяви в ефира на bTV кметът на Перник Станислав Владимиров.„Празнували са в Перник при приятели. Изчезва в нощта между петък и събота. Били са огромна компания. Води се разследване и се провеждат разпити“, добави той.„Всеки час се чувам с директора на полицията. Разпитват се всички, които са били с него и последно са го видели“, посочи Станислав Владимиров.

Всеки, който разполага с някаква информация за издирвания, може да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

Това е втората голяма издирвателна операция в Перник след издирването на 12-годишния Александър.

Момчето изчезна на 11 ноември м.г. в гората над Профилакториума по време на разходка с баща си. Полиция, планински спасители, водолази и над 9000 доброволци от цялата страна се включиха в безпрецедентното издирване на Сашко. Почти обезверени, че момчето може да е живо, на деветия ден доброволци от клуба по парапланеризъм го откриха в дере – мокър, премръзнал, изтощен, но жив.