Перничанинът Георги Кьосев реди картини в Дупница

  • Изложбата е юбилейна за родения в село Дяково художник

 

Пернишкият художник Георги Георгиев-Кьосев ще подреди свои картини в Дупница. Юбилейната изложба живопис ще бъде открита в изложбена зала „Джамията” на 19 септември в 17,30 часа, съобщиха от галерията.

Георги Александров Георгиев-Кьосев е роден през 1964 г. в с. Дяково. Завършва Учителския институт в Дупница, специалност „Изобразително изкуство”. От 1984 до 2007 г. е работил като учител по изобразително изкуство в СОУ „Св. Климент Охридски“ в Перник. Гимназията е с разширени профили по музика и изобразително изкуство. Председател е на ателието на учителите художници от 1989 г. Има седем самостоятелни изложби и много пленери.
Работи в областта на живописта във всички жанрове – фигурални композиции, натюрморт, портрет и пейзаж. Променя непрекъснато своето търсене в стила си, като преминава от реализъм, експресионизъм, сюрреализъм и в момента експериментира с оригинален начин за рисуване, като липсва контакт с платното с четката, откъдето идва цикълът – „Неръкотворни картини“. 2019 година е юбилейна за Кьосев. Художникът навършва 55 години, 35 години от завършването на Учителския институт и над 20 години педагогически стаж. Във връзка с това ще бъдат представени и други етапи от творческите му картини, съобщиха от общинския пресцентър.