Перничанинът Иво Ангелов готов да се завърне на тепиха за световното първенство по борба в Будапеща: Контузиите са зад гърба ми, гледам към отличие от шампионата на планетата

Иво Ангелов награди медалистите в кат. 48 кг.

 

Европейският и световен шампион по борба класически стил Иво Ангелов е готов за завръщането си на тепиха след контузия. Това сподели роденият в Перник национал по време на международния турнир за кадети в Кюстендил.

Спортист №1 на България за 2013 година започна отличната си кариера именно от кюстендилската школа. Той беше гост на надпреварата и уважи с присъствието си младите български надежди. Ангелов връчи отличията на призьорите в категория 48 кг, където със златото се окичи представителят на пернишката школа Роберто Владов.

“Чувствам се много добре. Контузията ми вече е зад гърба и гледам напред. Пропуснах световното миналата година и сега европейското, но се надявам, че ще бъда на линия за световното първенство в Будапеща, което е в края на октомври. Постепенно навлизам във форма и съм готов да се завърна на тепиха. Радвам се, че в страната ни има много млади таланти, които виждаме на турнира, и дано един ден ни накарат да се гордеем с тях”, сподели 33-годишният класик, който пропусна европейското в Русия именно за да бъде съхранен за шампионата на планетата.