Перничанинът Румил Жотев е новият старши треньор на „Надежда” (Доброславци)

„Надежда” (Доброславци) вече има нов треньор. Отбора оглави Румил Жотев от Перник. Той е завършил НСА, притежава лиценз „А”. Досега в кариерата си е бил треньор на отборите „Чавдар” (Бяла Слатина), „Доростол” (Силистра), „Локомотив” (Мездра), „Ком Миньор” (Берковица), „Оборище” (Панагюрище), член на треньорския щаб на мъжкия отбор на „Струмска слава” (Радомир), „Спартак” (Плевен), „Пирин” (Гоце Делчев), за последно в „Левски” (Лом) с Емил Велев-Кокала.

Пернишкият футболен специалист Румил Жотев даде ексклузивно интервю за “Вяра”:

– Г-н Жотев, как стана привличането Ви в „Надежда” (Доброславци)?

– Всичко стана много набързо. Във вторник преди обед ми се обади президентът на ФК „Надежда” (Доброславци) Светослав Цончев, с когото сме добри приятели от дълги години, направихме среща следобед, разбрахме се по всички въпроси и след като проведох и първата си тренировка, значи вече съм на работа в клуба.

– Седем изиграни мача от новото първенство, спечелена само една точка. Наясно ли сте с всичко това? Какво е обяснението на президента за тази ситуация?

– Г-н Цончев ми обясни, че изненадващо са напуснали 5-6 основни футболисти и в момента гради нов състав с нови състезатели. Спрял се е на мен за старши треньор заради опита, който притежавам, и иска на всяка цена да променя досегашното статукво в мъжкия отбор.
– Оптимист ли сте за излизане на отбора от дъното на таблицата и как ще стане това?

– Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Първенството на ЮЗ трета лига тече в момента. В събота ще бъдем домакини на отбора на „Пирин” (Гоце Делчев), където съм бил два пъти наставник. Познавам добре нещата в противниковия отбор. Ще надъхам футболистите за агресия от първата до последната минута в срещата. Този мач е много важен за нас и трите точки трябва да ги спечелим на всяка цена.

– Какви са впечатленията Ви от материалната база?

– Президентът на клуба е направил нещо много добро със собствени средства. В момента развива ДЮШ, която за в бъдеще да подава футболисти за мъжкия отбор. Дано има повече такива президенти на клубове в България, които да помагат на футбола.
– Оптимист ли сте за бъдещето на отбора на „Надежда” (Доброславци)?

–  Ще търсим няколко класни футболисти, които да вдигнат нивото на отбора. В противен случай ще работим с това, което заварих.

Ташко СУЛЬОТОВ