Перничанката д-р Елза Драгомирова на ГЕРБ академия: Жените са деен участник при вземането на политически решения

Областният координатор на Жени ГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомиров и представители на дамската организация на политическата сила в областта участват в седмата политическа академия на Жени ГЕРБ под надслов „Национално управление и сигурност. Политика на европейска свързаност в контекста на присъединяването на Западните Балкани“. Инициатор и организатор на партийния форум е лидерът на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.
Соколова направи анализ на работата на клубовете ЖГЕРБ в страната и отбеляза, че те са най-големите формирования в регионите, които общуват и на надпартийно ниво с всички сфери от българското общество. “Какво по-хубаво от това да ни усещат и прочитат като социалните партньори по места. Жени ГЕРБ е с отворен код чрез усвояване на знания и умения да натрупват опит и компетентности. За пореден път силните политически структури на ЖГЕРБ показват, че могат да се самоактуализират и самообновяват”, каза още лидерът на Жени ГЕРБ.
“Форуми като този са изключително ценни за нас, защото винаги успяват да зададат визия за развиване на нашите компетенции, знания и умения”, сподели д-р Драгомирова и допълни, че в днешно време жените са деен участник в процеса на вземането на политически решения на различни нива.
По традиция академията беше открита от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Гост-лектори на форума са министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, евродепутатът д-р Андрей Ковачев, представителят на Фондация „Конрад Аденауер” за България Торстен Гайслер, Максим Бенвенисти от Управителния съвет на Организацията на евреите в България „Шалом”, политологът Антон Тодоров, както и социалният антрополог Харалан Александров.