Пернишката надежда Айк Мнацаканян загуби първата си среща в Токио

Пернишкият борец Айк Мнацаканян записа загуба на Олимпиадата в Токио. Той показа серизна активност и до последно се бореше срещу Бозо Старчевич, но хърватинът успя да “излъже” родния представител и спечели с 3:1 точки, въпреки че беше поставен в партер цели 2 пъти. За 5-те минути Старчевич имаше един шанс да атакува Мнацаканян от партер и успя да го обърне, което му донесе и победата.

Българинът беше по-активен и хърватинът трябваше да бъде поставен в партер и родният представител поведе с точка. За съжаление, от тази ситуация Айк не се възползва и съдията позволи на хърватина да възстанови позиция, като двамата продължиха в положение прав.

След почивката отново представителят на Миньор (Перник) беше по-активен от двамата и активно търсеше атаката, след като селекционерът Армен Назарян даде сериозни наставления на своя състезател.

Айк бе поставен в ситуация партер, като Старчевич успя да направи много добър захват и да обърне българина, за да поведе с 3:1 в резултата. Мнацаканян не успя да пробие защитата на хърватина, а Старчевич беше пратен в партер 1:11 преди края на битката.

И при второто предимство на Айк обаче хърватинът направи фантастична защита и не позволи на българина да го обърне. 51 секунди оставаха до края, но Старчевич направи поредна страхотна защита и спечели двубоя.

Единственият шанс за Айк сега остава хърватинът да стигне финал, което на този етап изглежда трудно постижимо. След края на срещата, Армен Назарян – селекционер на националния отбор, беше бесен на своя състезател, пише Sportlive.