Пернишкото Десето ОУ за втори път печели приза „Аз гарантирам щастливо детство“

10-о основно училище „Алеко Константинов“ в Перник е носител на знака за качество „Аз гарантирам щастливо детство“ на Държавната агенция за закрила на детето.

Това е второ отличие за учебното заведение, което вече има плакет от минало издание на конкурса. Тази година наградата е много по-висока – на Десето ОУ е присъдено второ място в конкуренцията на 200 участници от цялата страна. Отличителният знак се присъжда за принос в грижата за децата, за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за тяхното пълноценно развитие.

„Тази награда е изключително важна за нас, защото участниците са социални центрове, общини, кризисни центрове, които спасяват и помагат на деца, затова се радваме, че журито оцени всичко това, което сме постигнали в условията на онлайн обучение през учебната 2020/2021 година“, каза педагогическият съветник Аделина Иванова.

Сред успешно реализираните проекти тя открои и каузата за спасяване на бездомни животни, която бе приета с отворени обятия от децата. Неслучайно 10-о ОУ, носещо името на Щастливеца, си спечели прозвището „най-зеленото училище“ в област Перник, категорични са от училищното ръководство. И изказаха благодарност за съвместните инициативи на родители, външни партньори и по-специално на кметство „Изток“.