Персоналът на 7-о СУ “Кузман Шапкарев” в Благоевград скочи срещу върнати на работа учителки, заявиха: Срамуваме се от Тороманова, Димитрова, Бучинска и Милкова

Директорката Лилия Стоянова

Открито писмо срещу уволнените преподавателки е подписано от 86 души

Колективът на 7-о СУ “Кузман Шапкарев” в Благоевград скочи срещу връщането на работа от съда на уволнени учителки от школото.

Откритото писмо на персонала

В отворено писмо преподаватели от училището разпространиха подписка, с която заявяват, че не желаят връщането на уволнените от директорката Лилия Стоянова учителки – Катя Тороманова, Цветелина Димитрова, Татяна Бучинска и Желязка Милкова. И четирите спечелиха трудовите дела в Районен и Окръжен съд и бяха върнати на работа. Писмото е адресирано до кмета на Благоевград Атанас Камбитов, до РУО и Министерството на образованието.

Подписката срещу връщането на учителките

„Колективът се срамува от поведението на Тороманова, Милкова, Бучинска и Димитрова. И смята техните деяния за непристойни за учителската колегия след постоянно изнасяне на неверни факти в публичното пространство. Служителите и преподавателите изказваме подкрепа към директорката Лилия Стоянова, с която работим над 20 г. Желязка Милкова обаче злоупотреби с доверието й, след като е подписвала с електронен подпис цялата документация. Откакто те си тръгнаха, в училището се работи спокойно”, заявяват подписалите се в откритото писмо. Сред тях са Ралица Чивиева, Искра Митова, Мая Иванова, Даниела Христова и др. Писмото е подписано от 86 души.