Петричка гимназия премести класната стая в Хераклея Синтика

Снимки: ПГ „П. Яворов”-гр.Петрич

Профилираната гимназия „Пейо Яворов” в Петрич премести за един ден класната стая в Хераклея Синтика.

Ученици от хуманитарните паралелки 8-и „в” и 11-и „б” клас с преподаватели по БЕЛ г-жа Стойка Янкова и г-жа Теодора Динева проведоха различен час по литература като част от иновативния календар на дейностите по Националната програма “Осигуряване на съвременна образователна среда”.

Четене и анализиране, обсъждане и споделяне на идеи, свързани със старогръцки текстове, коментиране на литературни и исторически факти, запознаване с тайните на древността – всичко това се случи по време на вълнуващо пътешествие из античния град край Петрич.

Мероприятието е част от планираните дейности по модул “Библиотеките като образователна среда” в рамките на спечеления от училището проект.

„Поздравяваме учениците за любознателния дух и желанието да бъдат откриватели на нови знания! Поздравления за г-жа Янкова и г-жа Динева за интересната и полезна инициатива, за нестандартната провокация към мисленето на учениците и отличната организация на нетрадиционния час по литература!”, заявиха от училищното ръководство.